Foto:

Nieuwjaarshappening in Den Enghel is veel intiemer

Voor het eerst is nieuwjaarsborrel 'Hallo' in Den Enghel gehouden en niet in de Stoelemat, zoals andere jaren. En dat is een goede zet, vindt medeorganisator Peet Bakx. "Het is nu veel intiemer. De vraag is alleen: hebben we straks voldoende plek?"

De één neemt een frisse duik in zee, de ander gaat naar een nieuwjaarsborrel. Voor de Bergse Hanneke van den Broek is al jaren dat laatste een traditie. "We zijn de zaal nog niet in of je ontmoet al bekenden", zegt ze. "Daar komen we voor. Niet per se voor de muziek. Die vind ik wat oubollig. Leuk is wel dat het dit jaar voor het eerst in Den Enghel is. Veel knusser."

Dat na jaren de Stoelemat is verruild voor Den Enghel heeft met de ruimte te maken, zegt Bakx. "Die zaal is veel te groot. Wij trekken doorgaans 800 man. Terwijl de Stoelemat pas gevuld is met het dubbele aantal. Dat is niet gezellig. Het leuke aan Den Enghel is dat we de optredens over drie ruimtes hebben verdeeld. In de grote zaal speelt jazz, in de foyer heb je harpmuziek van Carmen Jacobs en in de kleine zaal muziek uit de jaren zestig." Jong en oud druppelt binnen. Ze schudden elkaar de hand en wensen elkaar het beste voor het nieuwe jaar.

Met op de achtergrond de swingende klanten van het salon- en dansorkest Société Poubelle d'Or. Voor de 24e keer is het orkest medeorganisator van de nieuwjaarsborrel 'Hallo', die voorheen onder de naam Bal van Bergen door het leven ging. "Noteer volgend jaar alvast maar in je agenda", zegt Bakx. "Dan bestaan ze een kwart eeuw." Van jazz schakelen The Old Ones over op muziek uit de sixties. "Muziek die onze generatie stiekem luisterde via Radio Veronica", zegt Peet. Met hits van Elvis, The Beatles en The Shadows.

Rock 'n roll en blues wisselen elkaar af. "Dat afwisselende muziekaanbod, van jaren vijftig muziek tot hits van nu, maakt dat het voor een breed publiek toegankelijk", zegt Bakx. Dat blijkt, want bijna alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. Van gezinnen met jonge kinderen tot pensionado's. Het is een bonte mix in Den Enghel. Bakx, die de presentatie van de middag in handen heeft, is best een beetje trots op de borrel. "Het is toch fantastisch dat we dit al die jaren al kunnen organiseren. En dat zonder entree."

Meer berichten