Kom naar Het Bergs Winterparadijs voor het IJSTIJD! Festival

Heb je zin in een dagje winters plezier voor het hele gezin? Kom dan op 28 december naar Het Bergs Winterparadijs in Bergen op Zoom voor het IJSTIJD! Festival. Op en rond de ijsbaan is van alles te beleven, voor jong en oud. Een dag vol verrassende activiteiten waaronder de IJSTIJD! Schaatssprong, de Croky IJspret Cup en 100% NL Freestyle Ice Skating Tour. Natuurlijk kun je ook gewoon komen schaatsen, want dat is de basis van IJSTIJD!

Tijdens het IJSTIJD! Festival is er op Het Bergs Winterparadijs dus nog veel meer te beleven. Je kunt leren schaatsen met de slimme schaatsstoel van KPN, die je instructies van Sven Kramer doorgeeft. Er is muziek en er wordt spectaculair freestyle gedanst op het ijs. Je kunt er racen op een ijsfiets, of aansluiten in de polonaise om zo samen een record te breken. Langs de baan kun je op de foto gaan in een ijsblok en de schaatskoorts van Trachitol voelen opkomen. En zo zijn er nog veel meer activiteiten voor jong en oud.

Het programma ziet er als volgt uit:

11:00 tot 12:00 uur en 15:00 tot 16:00 uur de Croky Icebyk Challenge

12:30 tot 13:00 uur en 16:30 tot 17:00 uur de Croky Polonaise

19:00 tot 20:00 uur een demo en clinic 100% NL Freestyle Ice Skating Tour

Vele tijdelijke ijsbanen vormden sinds 2011 het collectief van IJSTIJD! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. Dit past in het maatschappelijk streven om kinderen meer te laten bewegen. De eerste stap is om 250.000 kinderen via het schoolschaatsen kennis te laten maken met de sport.

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN. Er wordt samengewerkt met vele partijen. Schaatsscholen, schaatsverenigingen en basisscholen spelen een belangrijke rol. Croky, Daikin, Tonzon en Trachitol en mediapartners De Telegraaf en 100%NL hebben het jeugdschaatsplan eveneens omarmd.

Meer berichten