leerlingen presenteren ingezameld speelgoed
leerlingen presenteren ingezameld speelgoed (Foto: Eefke Meijlemans, adj. directeur Aanloop)

Basisscholen zamelen speelgoed in voor 't Druppeltje

De Kerstperiode is voor velen een feest dat met familie en vrienden in een fijne omgeving wordt gevierd. Dat dat niet voor iedereen vanzelfsprekend is, hebben de leerlingen van de groepen 7 en 8 van De Krabbenkooi en De Aanloop ervaren. Tijdens een indrukwekkende presentatie hoorden en zagen leerlingen over het thema kinderuitbuiting. De presentatie werd verzorgd door vrijwilligers van ’t Druppeltje.

In de winkel ’t Druppeltje, gevestigd in de Lievevrouwestraat te Bergen op Zoom, is een team van vrijwilligers al jarenlang werkzaam voor Stichting Terre des Hommes. Zij zamelen gebruiktkinderspeelgoed, baby- en peuterartikelen en kinderkleding in, en bieden dit voor vriendelijke prijzen te koop aan. Het mes snijdt zo aan meerdere kanten.

Speelgoed wordt hergebruikt en dus draagt het bij aan duurzaamheid, mensen met een kleine beurs kunnen zo toch mooi speelgoed aanschaffen én met de opbrengsten wordt het goede doel Terre des Hommes gesteund in hun strijd tegen kinderuitbuiting. Voor meer informatie kijkt u op: www.’tdruppeltje.nl, www.terredeshommes.nlen facebook.

Om dit mooie doel te steunen hebben de leerlingen van alle groepen gezamenlijk dozen vol leuke spellen en ander speelgoed verzameld om zodoende een steentje bij te dragen aan een fijnere wereld voor kinderen elders op de wereld die onze steun heel goed kunnen gebruiken.

In de week voor kerst is de opbrengst van de actie overgedragen aan de medewerkers van ’t Druppeltje. Bedankt kinderen van De Krabbenkooi en De Aanloop!

Meer berichten