winterjasmijn
winterjasmijn

Winterwandeling op Landgoed De Hertgang

In deze periode van het jaar eten we soms een beetje meer dan we gewend zijn. Het kan dus helemaal geen kwaad wat vaker in beweging te komen. Misschien is dit wel een goed idee: zaterdag 29 december vindt er op Landgoed De Hertgang een informatieve Winterwandeling plaats. Want wie denkt dat er in de winter niets bijzonders te zien is op De Hertgang, heeft het mis. U ziet de kerstroos (Helleborus niger), de sneeuwbal (Viburnum tinus) en natuurlijk de winterjasmijn (Jasminum nudiflora). Maar ook de sneeuwkers (Prunus subhirtella) is het noemen waard: het is één van de weinige struiken die in de winter bloeit. Hij begint meestal in november te bloeien en doet dat tot maart, april, zolang het maar niet al te streng vriest.
Maar er is natuurlijk veel meer te zien. Benieuwd? Doe dan mee met de Winterwandeling op zaterdag 29 december. De wandeling start om 14.00 uur. De gids maakt u attent op zaken die u anders wellicht zou missen, en vertelt van veel planten en bomen leuke en interessante wetenswaardigheden.
De toegang bedraagt € 4 inclusief koffie of thee. Vooraf wel even aanmelden via hertgang@planet.nl of 0164-68 38 01. Kinderen tot 12 jaar hebben trouwens, onder begeleiding, gratis toegang.
Na de wandeling kunt u in het Bezoekerscentrum weer op temperatuur komen met een glas glühwein, warme chocolademelk, koffie of thee, al dan niet met koek of gebak. Daar draait ook de diapresentatie die de vier jaargetijden op De Hertgang laat zien. Een echte aanrader dus! U vindt Landgoed De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

Meer berichten