Het KleinOrkest brengt zondag een hip kerstspel in Martinuskerk in Halsteren.
Het KleinOrkest brengt zondag een hip kerstspel in Martinuskerk in Halsteren. (Foto: Picasa)

KleinOrkest brengt hip kerstspel in Martinuskerk Halsteren

Het KleinOrkest van Kolping's Zonen brengt zondagmiddag 'Het spetterend Kerstverhaal' met theater en muziek in de Martinuskerk in Halsteren.

BERGEN OP ZOOM - Om half drie gaan de deuren van de kerk in de Dorpsstraat in Halsteren op. De voorstelling begint om drie uur. Het is niet zomaar een kerstverhaal. Theater en muziek moeten het doen. Wouter van de Watering schreef het verhaal. Het orkest geeft er een sfeervol maar vooral ook verrassend en hip tintje aan. Het publiek wordt gevraagd actief mee te doen. Suggesties voor liedjes zijn welkom.

Het KleinOrkest van de Sjefkes telt inmiddels 25 muzikanten. Meespelen kan zodra de muzikanten het diploma A hebben behaald. De keuze van de muziek sluit aan bij de belevingswereld van de tieners. "Met het KleinOrkest sluiten we deels aan bij de concertagenda van het GrootOrkest, maar we organiseren vooral onze eigen concerten met leuke thema's op leuke locaties. De kinderen komen vaak zelf met de ideeën en daar proberen we echt wat mee te doen. Ik ben er heel trots op", vertelt dirigente Ankie Loos.

Entree volwassen 5 euro. Kinderen gratis. Kaarten te koop via jeugdkolpingszonen@outlook.com.

Meer berichten