Teamcaptain Denise van Eekeren (omgekeerd) scoorde één van de slechts twee punten.
Teamcaptain Denise van Eekeren (omgekeerd) scoorde één van de slechts twee punten. (Foto: The Flying Shuttle '57)

TFS'57 Badmintonnieuws: team 1 krijgt klappen in Hoeven

BERGEN OP ZOOM - De uitwedstrijd tegen BC Hoeven in de negende speelronde verliep anders voor het vlaggenschip van badmintonclub The Flying Shuttle '57 dan verwacht. Niet meer dan twee punten kwamen in handen van team 1: een mager resultaat.

De gebroeders Looij kwamen zaterdagochtend 8 december in drie games (21-18, 13-21 en 21-17) net tekort om het ervaren badmintonrotten Patrick Baanvinger en Peter Boomaerts lastig te maken. Denise van Eekeren en Natasja Looij gelukte het evenmin om de Hoevense jongedames te passeren, maar zaten er wel dichter bij: 20-22, 21-12 en 22-20.

De tactische overweging om Christ de Rooij en Denise van Eekeren als respectievelijke eerste heer en eerste dame in stelling te brengen, betaalde zich uit. Christ won met hard werken en het nodige vliegwerk in twee games (11-21, 14-21) van Peter Boomaerts en Denise van Eekeren tekende zoals te doen gebruikelijk in drie games (11-21, 21-16 en 9-21) voor winst tegen Maud Ossenblok.

Waar bij de thuiswedstrijd Jeroen Looij nog comfortabel in twee games won van Patrick Baanvinger, was het nu de bebrilde linkspoot van Hoeven die in drie games (21-16, 12-21 en 21-16) zegevierde. Ondanks onnoemlijk veel uitballen compenseerde de BC Hoeven speler op tactisch vlak. Ook voor zuster Natasja was er een ommeslag t.o.v. de thuiswedstrijd, toen ze eenvoudig in twee games Nicole van Tiel opzij zette. De BC Hoeven-speelster hield ditmaal de regie in handen (21-17, 21-18).

Om tot gelijkspel te komen, moest team 1 van TFS'57 beide gemengddubbels winnen. Voor Patrick en Denise, spelend als tweede gemengddubbel, bleek voornoemde doelstelling te hoog gegrepen (21-18 en 21-12). De beweeglijkheid van veertiger Peter in combinatie met de prijzenswaardig hoge racketvoering aan het net van Nicole waren een brug te ver voor het Bergse koppel.

De slotpartij van Christ en Natasja tegen Patrick en Maud begon met een verrassend gewonnen eerste game. Pas rond 18-18 sloegen de TFS'57-spelers een gat in de verdediging. Geholpen door uitzonderlijke cross-drops van Natasja bleef ook de tweede game spannend, maar enkele tactische missers van Christ brachten de noodzaak voor een beslissende derde game. Hoewel er nog 15 punten gemaakt werden, was de pijp leeg en dankzij de 21-15 winst van BC Hoeven kwam er 6-2 op het scorebord. Genoeg stof tot nadenken.

Zondag 16 december staat er een inhaalwedstrijd tegen BC Batho uit Tholen op het programma en gehoopt mag worden dat team 1 van TFS'57 gaat voor opnieuw een maximale score tegen dit Zeeuwse team. Als reekshoofd in de poule met verwaarloosbaar puntenverschil t.o.v. de nummers 1 en 2 gaat TFS'57 een belangrijke fase van het competitieseizoen in.

Team 3 - SV Kats 1

Het derde team van badmintonclub The Flying Shuttle '57 wordt op dit moment overeind gehouden door invallers. Clubsecretaris Jan Triel is al bijna vastspeler en ook oud-bestuurslid Frans Verbraak werd verleden vrijdagavond 'opgeroepen' voor badmintondienst in en tegen het Zeeuwse Kats.

De tegenstanders waren in de breedte aanmerkelijk badmintonvaardiger en dat blijkt ook uit de gamestanden. Enkele partijen zijn wel de moeite waard om te belichten. In het bijzonder de mannendubbel van Jan en Frans: na 21-11 verlies in de eerste game wisten deze twee zestigers terug te slaan met 16-21 in de tweede. De Kats-spelers counterden met 21-13 in de derde, maar gelukkig hadden de TFS'57-invallers laten zien nog een aardig shuttletje te slaan. Jan was ook betrokken bij misschien wel de spannendste enkelpartij, waarin hij tot 22-20 in de eerste game kwam. Zijn tegenstander zette aan in de tweede, waardoor die met 21-15 naar Zeeuwse zijde ging.

Uiteindelijk ging team 3 zonder punten naar huis, iets wat nog niet eerder gebeurd is dit competitieseizoen. Hopelijk biedt de thuiswedstrijd tegen Marathon 2 deze zondag meer perspectief.

Op het moment van schrijven zijn de standen van team 2 en jeugdteam U13 helaas nog niet gepubliceerd.

Kennismaken met badminton in Bergen op Zoom

Wil je een keer komen badmintonspelen en kennismaken met de badmintonsport en onze club? Bezoek onze website https://tfs57.nl/kennismaken/ voor meer informatie. Je bent van harte welkom: al vanaf 7 jaar jong! Je mag drie keer GRATIS komen badmintonnen zonder dat je ergens aan vast zit.

Volgende week meer TFS'57 Badmintonnieuws!

Meer berichten