Foto: Erwin Klomp

Er klinkt muziek bij de buren…

Zondag 9 december 2018 klinkt er muziek bij je buren. Bergen op Zoom doet namelijk mee aan het landelijke huiskamerfestival Muziek bij de Buren. In vijftien steden in heel Nederland openen mensen gastvrij hun deuren om samen met hun buren (en iedereen uit de stad) te luisteren naar Bergse muzikanten. Alle muzikanten spelen drie mini-concerten van 30 minuten. Overal is de toegang gratis.

In 27 huiskamers, van Fort-Zeekant tot Meilust, geven evenzoveel artiesten in totaal 81 optredens; als solist of in groepsverband, pop, jazz, elektronisch, rock, klassiek, singer-songwriter – vele muziekgenres passeren de revue. Het festival wordt geopend in Cafe Atelier om 12:00. Van 13.00 tot 17.30 zijn er concerten te beluisteren. Vanaf 18.00 is er een afsluitende borrel in Gebouw-T. Wij willen alle Bergenaren uitnodigen om zich te laten verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van de stad.

De dag wordt feestelijk geopend om 12.00 in Cafe Atelier (inloop vanaf 11.30), in de voormalige Scheldeflat op de Borgvlietsedreef 176. Hobo's Hope en Burger&Ko, die later die middag elders acte de présence zullen geven, warmen daar het publiek vast op. Ook is iedereen uit de wijk Fort-Zeekant welkom om een kop hete soep en brood te nuttigen. Vervolgens kunnen bezoekers de rest van de middag op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor je een route kan samenstellen. Leuk om met vrienden af te spreken of om nieuwe mensen te leren kennen in je eigen buurt.

Het blijft natuurlijk bijzonder, dat je zomaar bij iemand die je niet kent naar binnen mag. En dan is er ook nog live muziek! Een fantastische combinatie. Zonder iemand te kort te willen doen, wijzen we jullie op de pure Nederlandstalige levensliedjes van Steph & Hein, het grillige talent van de jonge Rabondo, en het virtuoze gitaarspel van Jonas Meersmans. Voor het hele programma: zie de online programmakrant of haal hem op in de stad, bijvoorbeeld bij Cafe Helene, De Waterput of de bibliotheek. Deelnemende huiskamers zijn te herkennen aan de rood/witte raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk. Zie je een raamposter met 'Helaas we zijn begonnen', dan betekent dit wachten op de volgende ronde aldaar.

Let op! Er zijn een aantal dingen gewijzigd ten opzichte van de programmakrant. Helaas kunnen door omstandigheden de concerten van Jan Vers en The Mayflowers niet doorgaan. Dientengevolge kunnen de huiskamers aan respectievelijk de Koningin Sophiastraat #7 en Moeregrebstraat #23 zondag niet meer bezocht worden.

Je kunt nog wel naar de Blauwehandstraat #31, waar de band Villa de plaats van KEES overneemt. Hiphopcollectief De Reformatie speelt twee in plaats van drie sets op de Huygensstraat #5. Via onze Facebook- en Instagramkanalen en middels onze website blijf je op de hoogte van het meest actuele blokkenschema. Plan alvast je route door de stad!

Muziek bij de Buren wordt in iedere stad traditiegetrouw afgesloten met een eindfeest. In Bergen op Zoom is er vanaf 18:00 een feestelijke afsluitende avond in Gebouw-T. Deze is voor iedereen toegankelijk. Op het eindfeest kan iedereen daar genieten van een kom hete soep, een drankje, een lekker scherp geprijsde flammküchen, en zondagavondplaatjes van DJ Carpoolparty. Tevens is het eindfeest een uitgelezen moment voor alle deelnemers en bezoekers om de dag met elkaar door te nemen en af te sluiten.

Kijk op bergenopzoom.muziekbijdeburen.nl of voor nieuws en aankondigingen

Meer berichten