Kerstavond met Laurel en Hardy in de Raayberg

Het wordt een kerstavond met Laurel in Hardy in de Raayberg op vrijdagavond 14 december 2018. Op de laatste filmavond van het jaar is volgens traditie alles helemaal in de winterse en kerstsferen. De Jitterbugs Tent, de Bergse Laurel en Hardy club, sluit het jaar af met een feestje en onder andere de volgende films:

In Big Business zijn Stan en Ollie kerstboom verkopers. Heel makkelijk verkopen ze niet. Zo wil het bij meneer Finlayson ook niet lukken. Hij laat het er niet bij zitten als er wordt aangedrongen. Dat loopt uit op een ruzie en er wordt veel gesloopt aan beide kanten. Een agent ziet alles aan en probeert de boel te sussen.

In Below Zero zijn Stan en Ollie straatmuzikanten die met hun orgel en contrabas hun centen proberen te verdienen. Het is winter en het sneeuwt. Veel nummers kennen ze niet en in deze kou staan mensen er niet op te wachten. Het zit de mannen niet mee, maar ze lijken een keer geluk te hebben als ze een portemonnee op straat vinden. Het zijn ook gevaarlijke tijden, ze worden bijna overvallen. Gelukkig is er een agent die hen leven redt en daarvoor zijn de mannen hem zeer dankbaar. Ze vragen hem mee uit eten, zal het geluk aan hun kant blijven?

Een hikkende Stan houdt Ollie wakker in Laughing Gravy in het appartement waar zij verblijven. Niet alleen Ollie wordt wakker gehouden, maar hun hondje Laughing Gravy ook. Als deze dan op zijn beurt gaat blaffen, wordt de huisbaas ook wakker. Honden zijn niet toegestaan, dus proberen ze, zonder succes, het hondje te verbergen. Laughing Gravy wordt dan door de huisbaas eruit gezet. Stan kan dit niet over zich heen laten komen en gaat het hondje samen met Ollie redden. Ook dit heeft weinig succes.

En tot slot The Fixer Uppers. Stan en Ollie zijn kaartenverkopers die langs de deuren gaan om hun kaarten voor de kerst te verkopen. Zij komen bij een vrouw terecht wiens man geen aandacht meer voor haar heeft. Stan verteld haar een verhaal over iemand die hij kende die in dezelfde situatie zat. Daar maakte een derde de ander jaloers en toen die besefte dat het niks te betekenen had, leefden zij allemaal nog lang en gelukkig! Na dat verhaal bood zij hen geld aan om haar man, Pierre Gustave jaloers te maken. Helaas gaan plannen nooit zoals Stan ze weet te brengen.

De avond zal rond de klok van 20.00 beginnen. Kaarten kosten aan de deur 5 euro. Reserveren is goedkoper, voor 3,50 kunt u naar binnen. Kaartjes zijn te reserveren via jitterbugstent@gmail.com

Meer berichten