Ward Warmoeskerken opent nieuw atelier

Op vrijdag 7 december om 16.30 uur wordt het nieuwe atelier van Ward Warmoeskerken feestelijk geopend. De Bergse ontwerper van kleding en kostuums heeft de afgelopen weken een nieuwe werkruimte ingericht in Engelsestraat 4.

Ruim vier jaar geleden nam Ward Warmoeskerken zijn intrek in de openbare leesruimte van de Bibliotheek Bergen op Zoom in de Kortemeestraat. Tussen de bibliotheekbezoekers werkte hij daar aan zijn kleding met een verhaal. De ruimte daar groeide in de loop van de jaren echter steeds voller met materialen en projecten, waardoor het nodig werd te zoeken naar een nieuwe plek voor zijn atelier. Die werd gevonden op een steenworp afstand van de bibliotheek: in de Engelsestraat.

De inrichting van het nieuwe atelier ademt een heel andere sfeer uit dan de oude werkruimte. Kasten van voormalige naaiateliers uit de Bergse binnenstad en een speciaal ontworpen kledingkast zorgen voor een uitstraling die past bij de authentieke locatie en naadloos aansluit bij het werk van Ward Warmoeskerken: in zijn ontwerpen is dikwijls een duidelijke link met het verleden zichtbaar. Traditionele vormen vertaalt hij in hedendaagse, authentieke kleding en kostuums, die met oog voor detail worden vormgegeven en vervaardigd.

Vrijdag 7 december vanaf 16.30 uur is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen in het nieuwe atelier in Engelsestraat 4.

Meer berichten