Van links naar rechts: Jean-bestuurslid Jacques Mulleman van het Natuurpodium, Bert Jan Maris en Marco Goverde van Lamb Weston / Meijer en directeur Robert Deliën van Stichting Natuurpodium Brabantse Wal.
Van links naar rechts: Jean-bestuurslid Jacques Mulleman van het Natuurpodium, Bert Jan Maris en Marco Goverde van Lamb Weston / Meijer en directeur Robert Deliën van Stichting Natuurpodium Brabantse Wal. (Foto: )

Samenwerking Lamb Weston /Meijer en Natuurpodium

Lamb Weston / Meijer (LW/M) en de Stichting Natuurpodium hebben een strategische samenwerking voor het schooljaar 2018/2019 afgesproken. Het is voor het eerst dat LW/M haar naam verbindt aan een educatief centrum. De producent van diepgevroren aardappelproducten, met onder meer een fabriek in Bergen op Zoom, zette een handtekening onder een samenwerking die gericht is op duurzaamheidseducatie voor de bezoekers van het centrum.

BERGEN OP ZOOM - Het Natuurpodium richt zich op kinderen van 4 tot 14 jaar en heeft in schoolverband al meer dan 15.000 leerlingen ontvangen. Het Natuurpodium is een mooi platform om kennis en vaardigheden over te brengen aan de jeugd en voor onderwijs met kernthema's vanuit de procesindustrie zoals waterbesparing, energie en emissies en waarde van voedsel.

Wereldwijd toonaangevend

Lamb Weston is een wereldwijd toonaangevend merk in hoogwaardige aardappelproducten. Het groeiende bedrijf Lamb Weston / Meijer bedient markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Rusland en Brazilië en verkoopt haar producten in meer dan 90 landen over de hele wereld. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Kruiningen, en sinds een aantal jaar is er een commercieel kantoor gevestigd in Breda. Twee van de vier fabrieken in Nederland zijn gevestigd in de regio: Kruiningen en Bergen op Zoom.

Rol van betekenis in regio

Vestigingsleider Bert Jan Maris van de locatie Bergen op Zoom van LW/M: ,,Graag spelen we 'n rol van betekenis in de regio's waar onze fabrieken en verkoopkantoren staan. We werken al samen met het onderwijs in de regio en met de samenwerking met het Natuurpodium kunnen we op een educatieve manier onze uitgebreide kennis en vaardigheden overbrengen. De jarenlange ervaring van het Natuurpodium biedt voor ons een nieuwe dimensie in kennisoverdracht.''

'Leer, beleef en ontdek...!'

Kennis delen over natuur, cultuurhistorie en economie over de Brabantse Wal staat centraal in het educatief bezoekerscentrum van de Brabantse Wal. Oftewel: 'Leer, beleef en ontdek'. En dat gebeurt aan de hand van expedities, exposities en workshops. Duurzaamheid is een thema waarbij het Natuurpodium en LW/M allebei de lat hoog leggen. Daarin vinden zij elkaar als het gaat om ambities en bevlogenheid. Bestuurslid Jean-Jacques Mulleman van de Stichting Natuurpodium Brabantse Wal: ,,Onze kracht is dat wij samen met partners een kennisplatform hebben gecreëerd waar komende generaties leren en beleven van al dat moois wat natuur en duurzaamheid op de Brabantse Wal biedt.''

Duurzaamheidsverslag

In januari publiceert LW/M het duurzaamheidsverslag over de periode 2017-2018. Een aantal praktijkvoorbeelden passen bij het te ontwikkelen duurzaamheidsprogramma voor het Natuurpodium, zoals de rol van Brabants Water in het duurzame productieproces van aardappel tot frites. Door dit in een educatieve vorm aan te bieden aan jeugd en onderwijs komen diverse leerzame aspecten tot leven. Het zal leerlingen en het onderwijs een ruime blik geven op het snijvlak tussen natuur, techniek, duurzaamheid en de voedselindustrie. Het streven is tot een 3-jarige samenwerking te komen.

Lijkt een hele uitdaging

Marco Goverde, Safety Health & Environmental Manager bij Lamb Weston / Meijer: ,,Het lijkt mij een uitdaging de waterkringloop en het duurzame productieproces op een inspirerende manier uit te beelden. Mooi als de jeugd en 't onderwijs hierdoor geprikkeld worden".

Past perfect in onze visie

Directeur Robert Deliën van de Stichting Natuurpodium Brabantse Wal, is heel blij met de samenwerking: ,,Deze samenwerking met Lamb Weston / Meijer past perfect in onze visie om samen met overheden, onderwijs en bedrijfsleven educatie over natuur en duurzaamheid te bieden en zo een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van de regio Bergen op Zoom.''

Meer berichten