Koffiepuntenactie voor voedselbank

WEST-BRABANT - Deze week is de actie 'D.E.-koffiepunten voor Voedselbank Goed Ontmoet' weer gestart. De Douwe Egberts-punten leveren koffie op voor de klanten van deze voedselbank die actief is in onder meer Woensdrecht, Steenbergen, Tholen en Bergen op Zoom. Elke week wordt 'n passend voedselpakket aangeboden, waarvan de inhoud door vele organisaties wordt geleverd. Koffie maakt echter zelden deel uit van het pakket omdat het een 'luxe' artikel is . Al enkele jaren wordt er door de Lionsclubs in ons land aan het eind van het jaar 'n inzamelingsactie van punten gehouden. De ingezamelde punten worden omgezet in pakken koffie voor de voedselbanken. In Nederland worden dan circa 50 miljoen punten ingeleverd, goed voor ongeveer 100.000 pakken koffie.

Vorig jaar stond Voedselbank Goed Ontmoet, dankzij de vele gulle gevers, op een zeer eervolle derde plaats met bijna 2.300 pakken koffie! Lions Club Bergen op Zoom zou dit jaar graag het aantal van 2017 opnieuw halen, maar nog liever overtreffen . Hiervoor moeten regionaal 1.3 miljoen D.E.-punten worden ingezameld. De serviceclub roept daarom lezers op hun gespaarde punten af te staan voor het goede doel.

D.E.-punten kunnen tot begin januari worden ingeleverd bij verzameldozen in diverse winkels. Deze dozen zijn herkenbaar aan de logo's van D.E, de voedselbank en de Lions. De inzameladressen in Bergen op Zoom zijn Voedselbank Goed Ontmoet in de Abraham de Haanstraat, Albert Heijn op 't Zonneplein en in de Glacistraat, Jumbo in de Van Hasseltstraat en op de Bergse Plaat, MCD aan Bloemendaal en Dirk van de Broek aan de Noordgeest, in Halsteren de PLUS-markt in de Dorpstraat en Albert Heijn in de Dorpstraat, in Lepelstraat Bakkerinneke in de Kerkstraat, in Hoogerheide en Woensdrecht Albert Heijn aan de Haviksberg en Huijbergseweg, in Ossendrecht de EMTE aan het Hondseind en in Putte Albert Heijn aan de Antwerpsestraat.

Begin januari worden de punten geteld en naar D.E. gestuurd, waarna de koffie in februari wordt geleverd. Lions hoopt dat aan de oproep ruim gevolg wordt gegeven, zodat het doel van 2.500 pakken koffie gerealiseerd wordt.

Meer berichten

Shopbox