De winnaar van de verkiezing van de landelijke Mbo-ambassadeur werd bekendgemaakt op 19 november tijdens de Dag van het MBO.
De winnaar van de verkiezing van de landelijke Mbo-ambassadeur werd bekendgemaakt op 19 november tijdens de Dag van het MBO. (Foto: )

Goede prestatie van Bergse 3e jaars Horeca-student Joost van der Velden

BERGEN OP ZOOM - Voor de 21-jarige Joost van der Velden, 3e jaars student Horeca aan het Zoomvliet College, bleef het 19 november tijdens de verkiezing van de landelijk Mbo-ambassadeur bij een top 10-notering. Tijdens het ambassadeursgala aan het einde van de Dag van het MBO werd de winnaar bekendgemaakt: Desiree Hernandez van Albeda. Het komend jaar vertegenwoordigt zij het mbo op tal van bijeenkomsten en gesprekken, onder meer samen met de MBO Raad. Joost zal dat nog doen voor ROC West-Brabant.

Sinds het moment dat de koning het mbo-jaar opende in Tilburg op 27 augustus jl., streed Zoomvlietstudent Joost van der Velden met 41 andere Mbo-studenten om de landelijke titel 'Mbo-ambassadeur'. Na twee succesvolle challenges bereikte Joost de laatste 10 deelnemers in de strijd. Gisteren bleek hij na de laatste challenge van deze 10 net niet de beste papieren te hebben voor de prestigieuze ambassadeursrol. Joost is toch heel blij met zijn ambassadeursrol die hij tot nu toe voor ROC West-Brabant heeft kunnen vervullen: ,,Ik ben de laatste maanden alleen maar meer in mijn ambassadeursrol gegroeid. Ik heb veel gesprekken gevoerd en vooral ook adviezen gevraagd. Daar leer je enorm veel van. Jammer dat ik het nu niet op landelijk niveau mag gaan doen, maar voor ROC West-Brabant biedt het ook al genoeg uitdaging en leermomenten.''

Begin oktober was Rotterdam voor alle 42 deelnemers het decor voor de 2e challenge. Deze stond in het teken van Stichting 'Jarige Job'. Deze stichting bezorgt de minder welgestelde kinderen een leuke verjaardag. Deze 2e challenge bestond uit drie onderdelen en de ambassadeurs mochten zelf kiezen wat zij wilden gaan doen: traktaties maken, verjaardagsboxen inpakken of een feestje organiseren. Joost koos voor de eerste groep; niet verrassend gezien zijn horeca-opleiding. De drie juryleden (mbo-ambassadeur 2017, leerbedrijf van het jaar en mbo-docent 2017) hadden deze dag een zware taak en lette vooral op maatschappelijke betrokkenheid en het probleemoplossend vermogen, communicatieve vaardigheden, creatief denken en vakkundigheid. Meer informatie over de verkiezing van de Mbo-ambassadeur, de uitslag en over Joost is te vinden op de website www.ditismbo.nl.

Meer berichten