Stijn, Anita, Sharon en Floor
Stijn, Anita, Sharon en Floor (Foto: M. Dons)

WIBoZ bij de beste drie goede doelen van Nederland

Elk jaar geven KRO en NCRV Vereniging een mooi bedrag aan drie goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme, zorgzame samenleving.

Woon Initiatief Bergen op Zoom (WIBoZ) is als een goed doel en haar bijdragen aan een zorgzame samenleving eerder dit jaar voor de actie Warm Hart genomineerd. 

Naar aanleiding van deze nominatie kon er landelijk op de genomineerde goede doelen worden gestemd. Waaraan vele mensen gehoor hebben gegeven, door deze enorme steun van behoorde WIBoZ tot de vijf landelijk genomineerd en mochten zij het initiatief op 5 november jl. op het mediapark in Hilversum presenteren.

Als enige lokaal initiatief was het voor de bewoners en vertegenwoordigers al heel wat om hiervoor te worden uitgenodigd en een prestatie op zich.

De presentatie kreeg invulling door Marjolein Peters en Floor Huijbregts (bewoonster), waarin zij WIBoZ, haar opzet tot het wooninitiatief en de maatschappelijke betrokkenheid op een uitstekende wijze weergaven. 

Na al de presentaties van de genomineerden te hebben gezien trok de Warm Hart jury zich terug voor beraad. Een keuze die erg lastig is, gewoon weg omdat ieder genomineerd initiatief zich ontzettend inzet voor een warme samenleving. Enkel de nominatie laat zien dat al deze initiatieven winnaars zijn.

Na een kwartier kwam men terug en kwamen met het prachtige nieuws dat WIBoZ in aansluiting met het doel van de actie Warm door de jury is beoordeeld als een van de 3 bijzondere doelen van 2018.

Een zeer bijzondere prestatie maar waarvan de positie 1 – 2 of 3 nog niet bekend werd gemaakt. Voor de daadwerkelijk uitslag moest de WIBoZ delegratie op zondag 18 november afreizen naar Rotterdam. Waar voorafgaand aan het Night of the Promes concert de uitslag bekend werd gemaakt en de donaties werden uitgereikt.

Allereerst werden Floor, Sharon en Stijn als WIBoZ celebrity’s ontvangen voor een lunch met verschillende bekende Nederlanders. 

Hierna volgende de prijsuitreiking, waarbij WIBoZals tweede goede doel van Nederland geëindigd een geweldige prestatie en de prijs die hierbij hoorde werd overhandigd aan Floor, Sharon, Stijn die als WIBoZ ambassadeurs deze mochten ontvangen. Daarna volgende nog de nodige foto momenten en interviews als ware sterren wisten de bewoners hieraan wel in vulling te geven. Na al deze belangstelling was het tijd voor ontspanning en werd genoten van een prachtig concert om vervolgens moe maar voldaan terug te keren naar huis.  

Meer berichten