Voorlichting over veiligheid in en rond het huis

We worden allemaal wat ouder waardoor we te maken kunnen krijgen met lichamelijke gebreken, Verder is het het landelijke beleid om langer thuis te blijven wonen waardoor we zelf ervoor moeten dat we comfortabel maar in ieder geval veilig kunnen blijven wonen.

Goed hang- en sluitwerk is een vereiste maar zeker zo belangrijk is dat je zelf heel attent ben op allerlei zaken : ramen en deuren sluiten als je weggaat, niet nadrukkelijk laten zien dat je langere tijd afwezig /met vakantie bent, je post of kranten niet uit de brievenbus laten steken enz.

Dat lijkt allemaal heel voor de hand liggend maar de praktijk geeft aan dat een aantal mensen met die vanzelfsprekende zaken slordig mee omspringt . Het dievengilde is erop uit om “gevoelige “ plaatsen op te sporen en hun slag te slaan.

Daarom is voorlichting over veilig wonen in en om het huis belangrijk!

Stichting OOBOZ, de samenwerkende ouderenorganisaties (PCOB Bergen op zoom , KBO Halsteren en Lepelstraat en BAS (Bergse Active Senioren) in de gemeente Bergen op Zoom houden een voorlichtingsmiddag over dit thema.

Ex politie agent Dirk van Dellen zal voorlichting geven over veiligheid in en om het huis ,wat kun je zelf ,waar moet je op letten, maar ook over babbbeltrucs en andere listige zaken die gehanteerd worden komen aan de orde .

De voorlichting wordt gegeven op :

Donderdag 22 november aanvang 14.00 (zaal is open vanaf 13.30) tot ca 16.00

Locatie Wijkcentrum ’t Fort Bernadettestraat4 Bergen op Zoom

De toegang is gratis en u krijgt een kop koffie of thee.

Iedereen vanaf 55 jaar en ouder is welkom !

Meer berichten