Zaterdag 17 november geeft mannenkoor Fortissimo (hier gefotografeerd tijdens een concertreis naar Trier) een groot(s) jubileumconcert.
Zaterdag 17 november geeft mannenkoor Fortissimo (hier gefotografeerd tijdens een concertreis naar Trier) een groot(s) jubileumconcert. (Foto: )

60-jarig Fortissimo geeft zaterdag groot(s) concert

BERGEN OP ZOOM - Mannenkoor Fortissimo bestaat dit jaar 60 jaar. Een uitgelezen gelegenheid om een mooi concert te geven. Dit gebeurt op zaterdagavond 17 november vanaf acht uur in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom en er wordt aan meegewerkt door het Bergen op Zooms Blazersensemble, het vrouwenkoor Mea Dulcea en de organist Janno den Engelsman, die het Ibachorgel bespeelt. Fortissimo, gedirigeerd door Kristin Roland, brengt nieuw repertoire met onder andere het De Profundis van Arvo Pärt, maar ook een medley van nummers uit de afgelopen 60 jaar. Mea Dulcea staat onder leiding van Ted van de Heijdt. Samen zingen met Mea Dulcea is, door de historische binding die de koren hebben, steeds weer een belevenis. Het O magnum mysterium van Morten Lauridsen staat bijvoorbeeld op het programma, een stuk dat tijdens een vorige uitvoering bij de bezoekers bijzonder in de smaak viel. Kaarten voor dit concert, waarbij er ook foto's uit 'de oude doos' worden vertoond, kosten 10 euro en zijn te reserveren via www.mannenkoorfortissimo.nl. Ook zullen kaarten voorafgaand aan het concert te koop zijn bij de ingang van de kerk.

Meer berichten