Foto:

Nieuwe pleegouders zijn - nog altijd - heel hard nodig!

Dit jaar werd van woensdag 31 oktober tot en met woensdag 7 november in ons land voor de vierde keer de Week van de Pleegzorg gehouden. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Het doel van deze landelijke week is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

BERGEN OP ZOOM - Ook in de gemeente Bergen op Zoom werden er tijdens deze vierde Week van de Pleegzorg verschillende acties opgezet om het werven van nieuwe pleegouders in Bergen op Zoom te verbeteren. Zo werden er op alle basisscholen in heel de gemeente spandoeken opgehangen en ging wethouder Barry Jacobs ook op bezoek bij een pleeggezin in Bergen op Zoom.

Niet altijd even gemakkelijk

De pleegouders vertelden dat het zeker niet altijd even gemakkelijk is om een pleegouder te zijn, omdat er veel bij komt kijken. Zij hebben dit er echter graag voor over zodat zij kinderen - voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is - 'n veilig thuis kunnen bieden. Een aantal jaren geleden hebben ze daarom de keuze gemaakt om naar een informatieavond over pleegzorg te komen. Dat ze nu al meer dan een jaar de zorg zouden hebben over twee kleine meisjes hadden ze zich toen niet voor kunnen stellen.

Ik ben er van onder de indruk

Wethouder Barry Jacobs is erg blij en trots op pleegouders zoals deze, zo vertelde hij. ,,Ik ben er van onder de indruk. Er zijn namelijk helaas kinderen waar de eigen ouders even niet goed voor kunnen zorgen. Dan is het erg fijn dat er pleegouders zijn, waar deze kinderen voor korte of langere tijd terecht kunnen.''

Ook parttime pleegouder

De wethouder hoopt dat meer mensen overwegen of pleegzorg iets voor hen is. ,,Je hoeft niet perfect te zijn of zeeën van tijd te hebben, het allerbelangrijkste is dat je een pleegkind structuur, en warmte en veiligheid kunt bieden. Je burgerlijke staat, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie of financiële situatie maakt daarbij niet uit. Je kunt trouwens ook parttime pleegouder worden, bijvoorbeeld voor de opvang van kinderen in weekenden of tijdens de vakantie.''

Hoewel de Wek van de Pleegzorg inmiddels voorbij is, kun je je natuurlijk nog altijd aanmelden. Dus denk je er over na en wil je meer informatie? Ga dan naar https://pleegzorg.nl.

Meer berichten