Team 1 met v.l.n.r. Timo Kaatman, Christ de Rooij, Natasja Looij, Jeroen Looij, Denise van Eekeren en Patrick Looij.
Team 1 met v.l.n.r. Timo Kaatman, Christ de Rooij, Natasja Looij, Jeroen Looij, Denise van Eekeren en Patrick Looij. (Foto: The Flying Shuttle '57)

TFS'57 Badmintonnieuws

BERGEN OP ZOOM - Het vlaggenschip van badmintonclub The Flying Shuttle '57 speelde zondagochtend een uitwedstrijd tegen Robad 2 in Roosendaal. Het team greep net mis naast maximale winst.

Denise en Natasja wonnen in drie games hun dubbel, vervolgens tekenden zij, Jeroen en Christ voor winst in de vier singles en ook de twee gemengddubbels kwamen naar Bergse zijde. Het eerste team van TFS'57 bezet nu met 18 punten de tweede plaats in de poule met twee wedstrijden minder gespeeld dan de nummer 1 (26 punten). Zondagmorgen 11 november volgt de uitwedstrijd tegen De Meppers 1 in Rucphen, de nummer drie in de poule (16 punten).

Team 2 - Astroiden 2 (Oost-Souburg)

Op vrijdag 2 november nam team 2 het op tegen Astroiden 2 in Oost-Souburg en dat was een bijzonder succesvol optreden. De enige partij die ingeleverd werd tegen het Zeeuwse team was de single van Wilfried tegen oud-TFS'57 speler Stefan Huber (21-7, 21-12) - een speler met badmintonervaring op een van oorsprong veel hoger niveau. De mannen- en vrouwendubbel moesten elk in drie games besloten worden en beide vrouwensingles gingen ook naar een derde game. Eindstand: 1-7, waarmee team 2 op dit moment aan de leiding gaat in de poule.

Jeugdteam U13 - Alouette U13 (Best)

Het jeugdteam van TFS'57 reisde helemaal naar Best en speelde een succesvolle uitwedstrijd. In de eerste twee dubbels werden de punten verdeeld: Jordie en Wout kwamen net te kort en Arwen en Bo wonnen overtuigend. In de singles hadden de TFS'57-jeugdspelers de overhand: Jordie verloor van een hele sterke tegenstander maar Arwen, Frank en Bo verrasten in de meest positieve zin met bijzondere gamestanden. Op een tussenstand van 2-4 voorsprong was het tijd voor de laatste twee dubbels: ook daar werden de punten verdeeld. Arwen en Frank wonnen en Bo en Wout verloren. Voor die laatste wedstrijd is het noemenswaardig wat de gamestanden waren: 21-14, 14-21 en 22-20 (!). De kids van jeugdteam U13 hebben allemaal gestreden tot het laatste punt, dat is zeker een pluim waard. Eindstand: 3-5 winst, jeugdteam U13 staat nu derde in de poule.

Uitslagen op rij: Robad 2 - team 1 (1-7), Astroiden 2 - team 2 (1-7), Alouette U13 - jeugdteam U13 (3-5).

Kennismaken met badminton in Bergen op Zoom

Wil je een keer komen badmintonspelen en kennismaken met de badmintonsport en onze club? Bezoek onze website https://tfs57.nl/kennismaken/ voor meer informatie. Je bent van harte welkom: al vanaf 7 jaar jong! Je mag drie keer GRATIS komen badmintonnen zonder dat je ergens aan vast zit.

Volgende week meer TFS'57 Badmintonnieuws!

Meer berichten