Lobbycard Jitterbugs (1943)
Lobbycard Jitterbugs (1943) (Foto: onbekend)

Vrijdagavond 9 november Laurel en Hardy in de Raayberg

Op vrijdagavond lachen, gieren en brullen met het klassieke duo Laurel en Hardy in de Raayberg te Bergen Op Zoom. Naast het draaien van de films, zijn er unieke beelden te zien en is er gelegenheid om gezellig contact te hebben met elkaar in de pauzes. Iedereen is welkom !

Zij beginnen de avond met een film van “De Boefjes” die uit dezelfde studio kwamen van Laurel & Hardy. In Wild Poses uit 1933 hebben Laurel & Hardy een bijrol van slechts 11 seconden. Spanky moet op de foto, maar die is doodsbang wanneer hij hoort van zijn vrienden dat er een foto van hem geschoten wordt. Otto Phocus krijgt de opdracht om hem op de foto te zetten, maar krijgt zo nu en dan rake klappen van Spanky, die alles doet om te voorkomen dat er een foto van hem geschoten wordt.

In Come Clean uit 1931 willen de Hardy’s een lekker avondje voor zichzelf hebben, maar daar komt verandering in als de Laurels onverwacht aanbellen. Meneer en mevrouw Hardy proberen zich stil te houden en zich te verstoppen. Maar helaas worden ze betrapt. De Laurels worden vriendelijk uitgenodigd om binnen te komen en Stan lust wel een ijsje. Na wat geklungel in huis gaan ze deze buitenshuis kopen. Buiten komen ze een vrouw tegen die op het punt staat haarzelf te verdrinken….

In de hoofdfilm Jitterbugs uit 1943 zijn Stan en Ollie rondreizende muzikanten. Zij komen onderweg zonder benzine te staan. Zij krijgen hulp van Chester Wright die de mannen een bijzondere pil verkoopt. Hij laat Stan en Ollie denken dat deze pil water veranderd in benzine. Chester ziet wel iets in ze en vraagt hem om mee te doen, het zou een mooie afleiding voor het publiek zijn. Chester maakt kennis met een jonge koorzangeres genaamd Susan. Susan haar moeder is onlangs door een bende bedrogen en Chester wil haar helpen. Ollie en Stan spelen verschillende rollen om de oplichters te pakken te krijgen. Het wordt letterlijk een bende met de bandieten. Stan, Ollie en Susan worden betrapt.

Dit alles en nog meer op vrijdagavond 9 november in de Raayberg te Bergen Op Zoom. De avond zal rond de klok van 20.00 beginnen. Kaarten kosten 5 euro per stuk. Reserveren is goedkoper, voor 3,50 kunt u naar binnen. Leden betalen slechts 3 euro entree.
Kaartjes zijn te reserveren via jitterbugstent@gmail.com. En meer informatie is te vinden op www.jitterbugstent.nl

Meer berichten