De dames van het Belgische lacrosse-team Ghent Gazelles zijn zondag op Rozenoord de gastvrouwen van de eerste landelijke competitiedag.
De dames van het Belgische lacrosse-team Ghent Gazelles zijn zondag op Rozenoord de gastvrouwen van de eerste landelijke competitiedag. (Foto: )

Competitiedag met 6 lacrosse-damesteams

BERGEN OP ZOOM - Zondag 4 november is er in Bergen op Zoom de 1e landelijke lacrosse-competitiedag. De hockeyvelden op Rozenoord zijn van twaalf tot vijf uur het strijdtoneel voor 6 damesteams uit de Nederlandse hoofdklasse. De host is niet de Bergse club, de Ogers, maar de Ghent Gazelles uit België. Pascale D'Huyvetter van de Gazelles licht toe: ,,We vinden het echt super tof mee te doen met de Nederlandse competitie, we hebben duidelijk meer uitdaging gevonden dan dat we in België hadden. Dat we nu in Bergen op Zoom onze thuiswedstrijden spelen, zo relatief dichtbij, maar wel op Nederlandse bodem, is ook 'n toffe samenwerking met de Ogers Lacrosse.'' Eerder dit jaar, in juni, werd het NK Lacrosse in Ossendrecht gehouden op mede-initiatief van de nieuwe club die zich in Bergen op Zoom vestigde, Ogers Lacrosse. Daniël Sterenborg van Ogers traint dinsdagavond een groep van jeugd en jong-volwassenen. ,,Deze nieuwe teamsport is gewoon écht wat anders en vooral nieuw. Met een frisse blik op coaching is het geweldig te zien welke kwaliteiten we van elke afzonderlijke atleet kunnen herkennen en ook uit kunnen bouwen. Lacrosse is aantrekkelijk om naar te kijken. Daarvan wordt het bewijs op 4 november geleverd! En wil je meer weten? Kijk dan op www.ogerslacrosse.nl.''

Meer berichten