Omdat ze de 500e bezoeker van het Archeologisch Depot was, werd Marieke Windsma door SIDS-voorzitter verrast met een bos bloemen.
Omdat ze de 500e bezoeker van het Archeologisch Depot was, werd Marieke Windsma door SIDS-voorzitter verrast met een bos bloemen. (Foto: )

500e bezoeker expositie van Archeologisch Depot

BERGEN OP ZOOM - Tijdens de Nationale Archeologiedagen verwelkomden de amateurarcheologen van Stichting In den Scherminckel (de SIDS) zondag 14 oktober de 500e bezoeker. De gelukkige was Marieke Windsma uit Bergen op Zoom. Zij bezocht met haar man en kinderen het depot en werd door de SIDS-voorzitter Stephan Asselbergs verrast met 'n bos bloemen. Sinds begin september is de expositie in het Archeologisch Depot opengesteld voor het publiek en zijn de bodemgeheimen van Bergen op Zoom voor iedereen te bezichtigen. SIDS is dan ook zéér blij dat binnen zo'n korte periode van 'n week of vier reeds 500 bezoekers de verhalen achter de Bergse archeologische vondsten ontdekken. De expositie toont onder meer bijzondere vondsten uit de ijzertijd, maar ook de grootste en de kleinste aardewerk-vondst uit Bergen op Zoom. Ook kun je je er verbazen over de verspreiding van het Bergs aardewerk over heel Europa, en zélfs daarbuiten. Natuurlijk ontbreken de beroemde Romeinse amfoortjes en een mysterieuze 'oude' bekende - de Grote Man - niet. De expositie in het Archeologisch Depot aan de Wassenaarstraat 61 is komende herfst- en wintermaanden gratis te bezoeken op woensdag en zaterdag van één uur tot halfvijf, en daarnaast op afspraak, via 06 - 50 65 20 29.

Meer berichten