RSG 't Rijks ontving de eTwinning-prijs, en de bijbehorende 1.000 euro, tijdens de conferentie 'Samenwerken met 'n school in het Buitenland'.
RSG 't Rijks ontving de eTwinning-prijs, en de bijbehorende 1.000 euro, tijdens de conferentie 'Samenwerken met 'n school in het Buitenland'. (Foto: )

Rijks wint eTwinning-prijs in de categorie VO

BERGEN OP ZOOM - Hoe krijg je vooroordelen de wereld uit? Door meer te leren over andere culturen. Leerlingen van 't Rijks in Bergen op Zoom deden dat door digitaal samen te werken met leeftijdgenoten uit Frankrijk, Polen, Griekenland en Ierland. Deze samenwerking - in het project: 'You can't judge a book by its cover' - gebeurde vooral via het online platform eTwinning. De school kreeg op 10 oktober hiervoor van Nuffic, de organisatie voor internationalisering in 't onderwijs, in de categorie voortgezet onderwijs 'n eTwinning-prijs. Leerkracht Jurgita Steinbusch is voor het project met leerlingen de literatuur ingedoken. Vervolgens maakten de leerlingen zelf gedichten en foto's rond het thema vooroordelen. Waaronder foto's van elkaar met daarop een vooroordeel over zichzelf. Daarna zijn de leerlingen in internationale groepjes aan de slag gegaan met thema's, zoals geslacht, ras, nationaliteit, religie, financiële status, muziek en mode. De groepjes hebben samengewerkt via het forum van eTwinning en hebben per thema zelf bedacht wat zij wilden maken. Ook het vormgeven van hun gedichten hebben zij zelf bepaald. Het eindresultaat is een gedichtenboek met werk van de leerlingen.

Meer berichten