Docente Petra Hoek (r) met haar leerlinge Xenia Weezenaar. ,,Het is zó leuk… Je voelt dat het goed voor je is, je wordt fitter en vrijer, je ontmoet nieuwe mensen, de sfeer is gezellig en ik sta elke week weer te popelen…''
Docente Petra Hoek (r) met haar leerlinge Xenia Weezenaar. ,,Het is zó leuk… Je voelt dat het goed voor je is, je wordt fitter en vrijer, je ontmoet nieuwe mensen, de sfeer is gezellig en ik sta elke week weer te popelen…'' (Foto: )

Na je vijftigste naar het CKB? Natuurlijk kan dat!

Wie denkt dat je per se als jong kind moet beginnen bij het CKB, heeft het helemaal mis. Juist op de leeftijd dat je meer tijd hebt voor een nieuwe hobby, is het heerlijk om bijvoorbeeld te gaan dansen, zoals Xenia Weezenaar.

BERGEN OP ZOOM - Xenia volgt twee cursussen. ,,Caribbean Dance-Ladies Styling en Zumba Gold (55+). ,,Het is verslavend!" Docente Petra Hoek beaamt dit: ,,Zelf dans ik zo'n 25 uur per week en in elke les geniet ik van het enthousiasme van de leerlingen, jong én oud. Er is er zelfs een bij van dik in de 90! Voor senioren pas ik de lessen zo aan dat ze tot op hoge leeftijd kunnen dansen. Je voelt je gegarandeerd beter, krijgt een goede balans, werkt aan je gezondheid en je geniet samen met anderen. Extra leuk is ook de cursus salsa voor senioren die van start gaat zodra de groep compleet is.'' Voor Xenia is de zomervakantie funest. ,,Ik kan dan een aantal weken niet naar dansles en voel mijn lijf stijver worden. Gelukkig ga ik elk jaar naar Spanje met Petra (en mijn man) om daar te dansen (salsa). Verder doe ik graag mee met presentaties, zoals in de Maagd bij de dansvoorstelling en bij de Beurs voor Ouderen.'' Petra: ,,Ik stimuleer iedereen om steeds een stapje verder te gaan. Ook de 55'plussers ontwikkelen zich zo volop en verbazen zichzelf. Je zou eens moeten zien wat ze allemaal bereiken! Natuurlijk pas ik voor hen tempo en bewegingen aan en als je niet mee wilt doen met een presentatie, is dat ook prima: niets moet. Zelfs als je moeilijk ter been bent kun je nog dansen, daarvoor geef ik de speciale cursus zitdans.'' CKB-cursisten variëren in leeftijd van 1 tot 90+. Senioren kunnen ook kiezen voor onder meer Dansimprovisatie 50+, Tekenen & Schilderen, Keramiek & Pottenbakken, zingen (onder andere in 'n koor), een korte theatercursus of een muziekinstrument leren bespelen. Zelfs bij de CKB Popschool zijn sommige cursisten de 50 al gepasseerd. Xenia houdt het bij dansen: ,,Ik raad iedereen aan: probeer het gewoon! Je kunt bij het CKB gelijk aan de slag. Je mag eerst gratis proberen tijdens een proefles. Zo ben ik ook begonnen en kijk nu… Dus, veel plezier!" Kijk voor meer informatie op www.ckboz.nl.

Meer berichten