De tijdelijke 'winkel' wordt gebruikt als ruimte om mensen bewust te maken van risico's en gevolgen van onveilige situaties in en om huis.
De tijdelijke 'winkel' wordt gebruikt als ruimte om mensen bewust te maken van risico's en gevolgen van onveilige situaties in en om huis. (Foto: )

Veiligheids pop-up store in Ossendrecht

De gemeente Woensdrecht houdt in samenwerking met de brandweer, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, politie, GHOR, Rode Kruis en buurtpreventieteam Ossendrecht van 4 tot en met 6 oktober en van 11 tot en met 13 oktober van 11.00 tot 16.00 uur aan de Molenstraat 20a/c een pop-up store. Deze tijdelijke 'winkel' gebruiken de organisaties als ruimte om mensen bewust(er) te maken van de risico's en gevolgen van onveilige situaties in en om huis. ,,In de pop-up store beleven bezoekers met behulp van decorstukken, foto's en virtual reality-brillen de impact die bijvoorbeeld een brand heeft op een (gezins)leven. Maar u ziet meer. Ook andere partijen die zich bezig houden met een veilige situatie in en om huis zijn hier aanwezig. En hoewel het vaak makkelijk lijkt, blijkt in de praktijk dat we onze eigen veiligheid niet altijd goed voor ogen hebben," aldus burgemeester Adriaansen. Bezoekers kunnen onder het genot van 'n kopje koffie in gesprek gaan met diverse deskundige medewerkers. Waarbij u zich tevens kunt aanmelden voor een 'home safety check'. Bij het uitvoeren van 'n home safety-check ontvangt u gratis een rookmelder.

Meer berichten