Scene uit Way Out West 1937
Scene uit Way Out West 1937 (Foto: onbekend)

Ouderwets lachen met Laurel en Hardy in de Raayberg

Op vrijdagavond 12 oktober is er weer een Laurel en Hardy filmavond. Na een drukbezochte eerste avond in op de nieuwe locatie in de Raayberg, gaat de volgende van start.

BERGEN OP ZOOM - Op het programma staan drie films. De Jitterbugs Tent, de organisatoren van deze avonden, beginnen de avond met de silent "We Faw Down" uit 1928. Stan en Oliver proberen de vrouwen thuis te ontvluchten omdat ze met een pokerspelletje mee willen doen. De enige manier hoe ze het huis uitkomen is door te liegen tegen hun vrouwen. Oliver zegt een afspraak te hebben met een zakelijke relatie in het theater. Onderweg gaat hun aandacht naar twee vrouwen, waarvan er één haar hoed onder een auto ligt. De jongens willen helpen maar krijgen en nat pak. Ze besluiten hun kleding te drogen bij het appartement van een van de dames. Daar wordt de chaos alleen maar groter, zeker wanneer mevrouw Laurel en mevrouw Hardy weer in beeld komen.

In "Men O' War uit 1929 zijn Laurel & Hardy twee matrozen die op hun vrije dag wat indruk proberen te maken op twee dames die zij ontmoeten in het park. Zij nemen de dames mee uit voor een drankje en een tochtje in een roeibootje. Echter lukt dat niet zonder slag of stoot.

In de hoofdfilm Way Out West uit 1937 reizen Stan en Ollie af naar het Wilde Westen met hun ezel, om een erfstuk te overhandigen aan Mary Roberts. Dit erfstuk is een waardevolle akte van een goudmijn. In het stadje werkt Mary Roberts in de saloon van Mickey Finn (James Finlayson) als schoonmaakster. Stan en Ollie hebben haar nog nooit eerder gezien en worden misleid door Finn en zijn vriendin, die de goudmijn in handen wil hebben. Als zij beseffen dat zij niet de echte Mary Roberts hebben gezien, proberen ze alles te herstellen met alle gevolgen van dien.

De avond begint rond de klok van 20.00 uur. De entree prijs is 3 euro voor leden en 5 euro voor niet leden. Voor niet leden is er een mogelijkheid om ook korting te krijgen, als u een kaartje reserveert dan kost hij slechts 3,50 Kaartjes zijn te reserveren via jitterbugstent@gmail.com of kijk op www.jitterbugstent.nl

Meer berichten