Geslaagde Nazomerfair op Landgoed De Hertgang

De unieke locatie, de gemotiveerde standhouders met hun gevarieerde aanbod en het prachtige weer zorgden ook dit jaar weer voor een geslaagde Nazomerfair op Landgoed De Hertgang in Halsteren. Zo'n 800 bezoekers – kinderen niet meegeteld – bezochten het Landgoed en slenterden op hun gemak langs de kramen van de zevenentwintig deelnemers.

HALSTEREN - Wat was er veel te zien: fraai beschilderd porselein, glaskunst, bijzonder keramiek, mooi gedecoreerde vogeltaarten om de vogels de winter door te helpen, handgemaakt glazen sieraden, er werden planten afkomstig van het Landgoed verkocht, er waren gerechtjes met oesterzwammen te koop, net als honing, ambachtelijk gemalen volkoren-, mais en gerstemeel. Al met al, te veel om op te noemen. 

Stichting Landgoed De Hertgang is voor de openstelling, het beheer en het onderhoud van de tuinen en het arboretum aangewezen op de inzet van vrijwilligers, entreegelden, en schenkingen. Ook de opbrengst van de Nazomerfair komt ten goede aan De Hertgang. Daarom was Hans Remijnse, voorzitter van de Stichting, dan ook heel blij met het initiatief van een lokale cateraar die een heerlijke vissoep verkocht en de opbrengst daarvan aan de Stichting schonk. En bijzonder sympathiek gebaar, dat zeer gewaardeerd werd.

En wat ook gewaardeerd werd, was de muzikale omlijsting op deze zonnige dag. In de ochtenduren de sfeervolle klanken van een handpan drum, in de middag 'feel good music' uit de jaren zestig en zeventig.

Niet alleen de volwassenen vermaakten zich prima, ook voor de kinderen was er genoeg vertier. Sommigen waren creatief bezig met het beschilderen van houtschijven, anderen lieten zich schminken of leefden zich uit op de evenwichtsbalken, slingerden aan touwen tussen de bomen of probeerden het klim- en klauterpad in het arboretum uit. Ook de wobbel-kinderyoga viel in de smaak: lekker wiebelen op zo'n balansbord!

De organisatie van de Nazomerfair was weer prima in orde en mede dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers was ook deze vierde Nazomerfair weer zeer geslaagd. 
Al met al een goede reden om volgend jaar weer zo'n leuke Nazomerfair te organiseren!

Meer berichten