Magisch modetheater met beiaard en orgel

Aanstaande zaterdag 6 oktober presenteert Ward Warmoeskerken om 14.30 en 15.30 uur een nieuw modetheater in en om de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Het modetheater ‘De Magie van Ibach’ is een voorstelling voor jong en oud met live muziek van de twee grootste instrumenten van de stad: de Julianabeiaard en het Ibachorgel.

De voorstelling is onderdeel van het Ibachfestival, dat de Gertrudis Cultuurstichting sinds enkele jaren organiseert. Met verschillende concerten en voorstellingen wordt tijdens dit festival de rijkdom van het Ibachorgel gepresenteerd. Het modetheater toont dit jaar hoe de klanken van het monumentale orgel gecombineerd kunnen worden met theater en mode.

De familievoorstelling met kostuums in bonte herfsttinten begint in de kerktuin aan de Kerkstraat met muziek van de beiaard van de Peperbus. Onder het vallende blad van de appelbomen verschijnen tijdens de magische klanken van de klokken figuren uit heden en verleden. Zij nemen het publiek mee de Gertrudiskerk in, waar de zware en lichte tonen van het monumentale Ibachorgel een magisch spel spelen.

De Julianabeiaard en het Ibachorgel zijn de twee grootste instrumenten van Bergen op Zoom. De familievoorstelling ‘De Magie van Ibach’ vertelt dan ook over over groot zijn en klein, over groeien en krimpen en over de invloed van muziek, buiten en binnen.

Het modetheater is gratis toegankelijk en begint om 14.30 en 15.30 uur in de kerktuin aan de Kerkstraat.

Meer berichten