Ook dit jaar zijn er veel kunstenaars, fotografen en ook een striptekenaar. Daarnaast zijn er weer heel wat schrijvers die graag met het publiek in gesprek gaan over hun werk. FOTO: Sonn Franken
Ook dit jaar zijn er veel kunstenaars, fotografen en ook een striptekenaar. Daarnaast zijn er weer heel wat schrijvers die graag met het publiek in gesprek gaan over hun werk. FOTO: Sonn Franken (Foto: Sonn Franken)

Bergs Cultuur Festival in samenklank met Ibach

door de redactie

"Onze programma's zijn op elkaar afgestemd, in al onze activiteiten vullen we elkaar aan. En dat is mooi want we willen in de toekomst tot een gezamenlijk mooi festival komen dat de hele binnenstad van Bergen op Zoom beslaat."


bergen op zoom - Sonn Franken is er duidelijk over. Hij voorziet in de toekomst dat Bergen op Zoom kan uitgroeien tot culturele pleisterplaats met uitstraling tot over de landsgrenzen. Het Bergs Cultuur Festival hangt al weer volop in de ankers. Zaterdag 6 oktober gaat het weer gebeuren. "Momenteel hebben we al veertig deelnemers. En de verwachting is dat er nog meer bijkomen." Ook dit jaar zijn er veel kunstenaars, zoals beeldend kunstenaars, kunstschilders, fotografen en ook een striptekenaar. Daarnaast zijn er weer heel wat schrijvers die graag met het publiek in gesprek gaan over hun werk. "Dat was wel een leermoment voor ons", blikt Sonn terug op de eerste editie. "Heel het programma zat bomvol, zo vol dat er te weinig aandacht was voor onze kunstenaars en schrijvers. Dat hebben we verholpen door elk actief blok op te volgen door een stilteblok. Tijdens zo'n rustblok van een kwartier vragen we aandacht voor de kunstenaars en de schrijvers. We nodigen het publiek uit om hun werken te bewonderen en in gesprek te gaan. Zo krijgt iedereen de aandacht die hij of zij verdient. Er is ook plaats voor muziek en dans. Ook voor het oog zal er wat zijn. Het is immers de intentie om een zo breed mogelijk cultuur pallet aan te bieden aan een zo groot mogelijk publiek. Er is wel één heel speciaal moment ingeruimd voor deze dag", benadrukt Sonn. "Om 16.00 uur precies zal Bergenaar Henk Witjes zijn nieuwste boek presenteren: 'Tomeloze verwarring'."

Het festival gaat van start om 13.00 uur in Den Den Enghel aan de Grote markt 19 in Bergen op Zoom. De entree is gratis. Mensen of groepen kunnen zich nog aanmelden. Dus zit je in een theatergezelschap, reenactement groep, cultureel gezelschap, band, koor, ben je singer-song writer, of kunstenaar? Meld je aan via redactie@bozinbeeld.nl

Meer berichten