Mea Dulcea gaat naar Aken, Trier en Maastricht
Mea Dulcea gaat naar Aken, Trier en Maastricht (Assies Fotografie)

Mea Dulcea gaat op reis

Vrouwenkoor Mea Dulcea uit Bergen op Zoom gaat iedere 5 jaar op concertreis. Na Praag, Barcelona en Krakau is het tijd om het iets dichter bij huis te zoeken en is de eindbestemming de Duitse stad Trier. Op de heenweg staat een optreden in de Dom van Aken gepland. En op de terugreis worden de bezoekers van de Dominicaner Boekhandel in Maastricht op een optreden getrakteerd. Dit alles in het weekend van 12 t/m 15 oktober a.s.


De vrouwen van Mea Dulcea hebben er zin in. Optreden op mooie toeristisch plekken staan garant veel zangplezier en onverwacht publiek. “Ons doel is dat mensen spontaan gaan zitten, zodra ze Mea Dulcea horen zingen” vertelt dirigent Ted van der Heijdt. “Dat lukt alleen als we ons repertoire tot in de puntjes afwerken. Alleen de juiste noten zingen is niet genoeg.” Afgelopen maanden is dan ook intensief gerepeteerd voor de reis.

Het repertoire dat mee op reis gaat, bestaat uit muziek van o.a. Franse componisten uit de 19e en 20e eeuw zoals Maurice Ravel, Claude Debussy en Gabriel Fauré. Voor een beetje couleur locale zorgt een muziekstuk van de Duitse componiste Fanny Mendelsohn, de minder bekende zus van Felix Mendelsohn. Bijzonder is ook een aantal liederen van de moderne Baskische componist Javier Busto. Tot slot mag een Nederlandse componist ook niet ontbreken. “Een lied om Eva” van Albert de Klerk zal naar verwachting prima passen in de entourage van de Dom en de Basilika in Trier.

Bent u niet in de gelegenheid om af te reizen naar Aken, Trier of Maastricht, maar bent u wel nieuwsgierig? Op 17 november zal Mea Dulcea haar medewerking verlenen aan het 60-jarig Jubileumconcert van mannenkoor Fortissimo in de Gertrudiskerk te Bergen op Zoom.

Meer berichten