Tijdens het jaarlijkse Wielerweekend Calfven in Ossendrecht wordt zaterdag 1 september voor de 12e keer de wielerronde voor vrije renners gereden. Iedereen kan hieraan meedoen, want er is geen licentie voor nodig.
Tijdens het jaarlijkse Wielerweekend Calfven in Ossendrecht wordt zaterdag 1 september voor de 12e keer de wielerronde voor vrije renners gereden. Iedereen kan hieraan meedoen, want er is geen licentie voor nodig. (Foto: )

1 september Ronde van Calfven voor vrije renners

Zaterdag 1 september wordt in Ossendrecht voor de 12e keer de wielerronde van Calfven voor vrije renners gereden. De organisatie is in handen van de Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht en Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ), met ondersteuning van de stichting GP Adrie van der Poel.

OSSENDRECHT - Ook dit jaar zijn de wedstrijden een onderdeel van het Wielerweekend Calfven, en het parcours wordt gevormd door de Trambaan, Bergstraat en Calfven, met een lengte van ongeveer 1.300 meter. De start en finish zijn ter hoogte van het recreatiecomplex de Paasheuvel. Het parcours loopt over een deel van de Brabantse Wal en de klim in het Calfven is de scherprechter. De Trambaan gaat licht naar beneden naar de finish.
TMZ ihoudt wielerwedstrijden voor vrije renners. De meeste worden verreden in Zeeland, maar ook in West-Brabant is er interesse voor deze wedstrijden. De wedstrijden op 1 september beginnen om half- één met de D-categorie, direct gevolgd (om één over halféén) door de renners in de SP-klasse, de amateurs 40+ (om kwart voor twee) en - tot slot - de amateurs (om drie uur).

De SP-klasse is een opstapcategorie voor starters en plaatselijke renners voor zowel de dames als heren en is uitermate geschikt voor trimmers van toerclubs, die het leuk vinden een keer een koers te rijden. De SP-wedstrijd gaat over een afstand van ruim 25 km. Meer getrainde renners zijn welkom bij de andere drie categorieën. Er is voor deze wedstrijden geen licentie nodig. Voor de liefhebbers die in de omgeving van Ossendrecht wonen, is dit een unieke kans om zich eens te meten met andere fietsfanaten. Alles wat ze nodig hebben is een goede schaalhelm en een deugdelijke racefiets. Inschrijven voor deze wedstrijden voor vrije renners kan op de dag zelf vanaf 's ochtends halftwaalf in de permanence op het terrein van de Remise aan de Trambaan 54 in Calfven in Ossendrecht.

Voor nog meer informatie over deze wedstrijden voor vrije renners op zaterdag 1 september kun je terecht bij secretaris Wim Kooiman van de Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht, via het mailadres: kooiman87@home.nl. Ook is meer informatie te vinden op de website www.tmzzeeland.nl en www.gpadrievanderpoel.nl (waar je ook alle informatie over het hele wielerweekend vindt).

Meer berichten