Ook dit jaar zorgen zo'n 50 vrijwilligers er weer voor dat de kinderen een onvergetelijke week hebben. Wil je ook helpen? Neem dan contact op met Paul Schut, via 06 - 19 59 82 75, of: kindervakantiespel@gmail.com.
Ook dit jaar zorgen zo'n 50 vrijwilligers er weer voor dat de kinderen een onvergetelijke week hebben. Wil je ook helpen? Neem dan contact op met Paul Schut, via 06 - 19 59 82 75, of: kindervakantiespel@gmail.com. (Foto: )

Superhelden-opleiding bij KinderVakantieSpel in Halsteren

KinderVakantieSpel 'Onder de Panne' in Halsteren houdt ook dit jaar in de laatste vakantieweek weer de 'Grote Spellenweek'. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus staat kinderen van 4 tot en met 12 jaar een volle week met spelletjes, speurtochten, luchtkussens, avonturen en lekkere traktaties te wachten. Alle kinderen zijn welkom. Opgeven van tevoren is niet nodig, enkel voor het reisje op de woensdag.

HALSTEREN - Elk jaar heeft de 'Grote Spellenweek' 'n speciaal thema. Dit jaar staat de week in het teken van superhelden en krijgen de kinderen 'n heuse superhelden-opleiding. Dit thema 'superhelden' loopt als een rode draad door de hele week. Dat gebeurt in de vorm van een groot verhaal, dat ook ondersteund wordt via de website www.kindervakantiespel.com en de Facebookpagina van het KinderVakantieSpel 'Onder de Panne', met filmpjes die tijdens de week steeds vernieuwen en dus ook het verhaal steeds verder een stukje vertellen.

Kosten 3 euro per dag

De bijdrage per kind is 3 euro per dag en van tevoren opgeven is niet nodig. De kinderen gaan in groepjes onder begeleiding van vrijwilligers spelletjes doen en krijgen traktaties. Voor drinken wordt er gezorgd, maar de kinderen moeten wel een eigen drinkbeker meenemen, en boterhammetjes voor tussen de middag.

Iedere dag andere locatie

De activiteiten vinden plaats in en rondom Halsteren. Er wordt dan ook geprobeerd iedere dag op een andere locatie te beginnen. Van Fort de Roovere, de Beek en de Schans tot op het sportpark. Stuk voor stuk leuke locaties om samen avonturen in de buitenlucht te beleven.

Maandag 13 augustus

Maandag 13 augustus is 'n dag vol met spellen en spannende tochten rond Fort de Roovere. Ouders kunnen hun kinderen 's ochtends om tien uur naar de parkeerplaats bij de Ligneweg brengen en ze om vier uur weer ophalen.

Dinsdag 14 augustus

Op dinsdag 14 augustus verzamelen de kinderen zich om tien uur bij Samarbete aan De Beeklaan 14. Van daaruit gaan ze tot vier uur de Beek ontdekken met bijzondere opdrachten.

Woensdag 15 augustus

Op woensdag 15 augustus vertrekken de kinderen om halfnegen met twee bussen naar pretpark Drievliet in Den Haag. Hiervoor moeten de kinderen zich wel vooraf opgeven, via de site www.kindervakantiespel.com. Daar vind je een inschrijfformulier met instructies. De kosten voor dit reisje bedragen 20 euro en je moet er wel snel bij zijn, want vol is vol!

Donderdag 16 augustus

Donderdag 16 augustus kunnen de kinderen zich, na een ochtendje lekker uitslapen, om één uur melden bij het Rondsel voor de Toermalijn. Daar wacht hen dan een middag vol met spelletjes over heel de Schans. Rond vier uur kunnen de kinderen weer bij het Rondsel opgehaald worden.

Vrijdag 17 augustus

Vrijdag 17 augustus ten slotte eindigt de 'Grote SpellenWeek' met 'n tienkamp op sportpark de Beek. Deze tienkamp, met extra veel luchtkussens (en bij goed weer ook waterspelletjes, dus geef de kinderen ook zwemkleding en 'n handdoek mee), begint om tien uur en bij de lunch worden de kinderen getrakteerd op een frietje.

Onverhoopt slecht weer?

Mocht het tijdens deze 'Grote Spellenweek' onverhoopt regenachtig zijn, dan wordt er 'n alternatief programma geboden. Dat zal dan gemeld worden op de aanmeldlocatie en via Facebook en de website. Bij af en toe een buitje gaan de activiteiten gewoon buiten door. Mocht dit het geval zijn, dan kun je je kind regenkleding of een poncho meegeven.

Nog meer weten?!

Meer weten? Kijk op www.kindervakantiespel.com. Of neem contact op met Marjoleine Schut, via 06 - 52 15 11 46, of: kindervakantiespel@gmail.com. Volg ook de Facebook-pagina. Dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe filmpjes en activiteiten van 'Onder de Panne'. 

Meer berichten