Eerdere kern-bezoeken werden door alle betrokkenen als positief ervaren. Door de bezoeken wil de raad de drempel voor de bewoners om hun mening te geven, nog verder verlagen. FOTO: GEMEENTE STEENBERGEN
Eerdere kern-bezoeken werden door alle betrokkenen als positief ervaren. Door de bezoeken wil de raad de drempel voor de bewoners om hun mening te geven, nog verder verlagen. FOTO: GEMEENTE STEENBERGEN (Foto: )

Steenbergse raad komt een kijkje nemen in de 6 kernen

STEENBERGEN - De gemeenteraad van Steenbergen bezoekt op zaterdag 1 september de kernen Steenbergen, Welberg en Kruisland. Het doel van de 'kern-bezoeken', die dit jaar voor de tweede keer georganiseerd zijn in samenwerking met de stadsraad en de dorpsraden, is dat de raadsleden in gesprek gaan met de inwoners en zich door de stadsraad en de dorpsraden laten infomeren over kansen en knelpunten, en wat beter kan in hun kern.

De gemeenteraad vindt het erg belangrijk om van inwoners te horen wat er goed gaat en wat er beter kan in de gemeente Steenbergen. Tot nu toe vindt dit voornamelijk plaats door middel van inspraak tijdens beeldvormende of oordeelvormende vergaderingen. Door op kern-bezoek te gaan wil de gemeenteraad de drempel voor bewoners nog verder verlagen om hun mening te geven en met de raadsleden in gesprek te gaan. Door deze gesprekken op locatie te houden krijgen de raadsleden direct te horen en te zien wat kansen of knelpunten zijn en wat er beter kan. Deze kern-bezoeken zijn de eerste van de nieuwe raad. Een goed moment voor inwoners om kennis te maken met de raadsleden en om met hen in gesprek te gaan en ideeën te delen over wat er goed gaat, beter kan en wat meer aandacht verdient in de kern. Inwoners uit de kernen zijn van harte welkom om aan te sluiten en deel te nemen aan de gesprekken. Iedereen is welkom en aanmelden hoeft niet!

Op 1 september bezoekt de raad van tien uur tot halftwaalf in Steenbergen de Watertoren aan de Nassaulaan 55, van halféén tot twee uur Stella Maris in de Kapelaan Kockstraat in Welberg en van halfdrie tot vier uur de Siemburg aan de Graaf Engelbrechtstraat 14 in Kruisland. De overige kernen (De Heen, Dinteloord en Nieuw-Vossemeer) worden op zaterdag 13 oktober bezocht.

Meer berichten