Een bekend gezicht deze 5e edi- tie is de Bergse Kirsten de Bruijn.
Een bekend gezicht deze 5e edi- tie is de Bergse Kirsten de Bruijn. (Foto: Irma van Schaijk)

5e Cultuur-Carrousel: 'Nog meer optredens, én ook straattheater!'

Lionsclub Bergen op Zoom heeft het programma rond voor de vijfde editie van de Cultuur-Carrousel op zondag 30 september in de Bergse binnenstad. De Cultuur-Carrousel 2018 biedt in vergelijking met voorgaande keren weer meer optredens, maar ook straattheater. De opbrengst gaat evenals voorgaande jaren naar verschillende goede doelen in de stad en omgeving, zoals de Stichting Hospice De Markies.

BERGEN OP ZOOM - De Cultuur-Carrousel is een uitmarktachtig gebeuren, dat publiek de kans biedt kennis te maken met uiteenlopende optredens: van dans tot cabaret, van klassieke muziek tot popmuziek en alles wat daar tussen zit.

Nu ook in de Blokstallen

Het programma speelt zich dit jaar af in zaal Den Enghel, de Hofzaal van Het Markiezenhof, de kelder van IJssalon Emma, de theaterzaal van het Zwijnshoofd, Gebouw-T en - voor de allereerste keer - de Blokstallen. Nieuw is verder dat er buiten bij de locaties niet alleen muzikale optredens zijn, maar ook straattheater, zodat je je op weg van het ene optreden naar het andere geen moment hoeft te vervelen.

Enkele nieuwe gezichten

Deelnemers aan deze 5e editie zijn artiesten en groepen die al eerder erg succesvol waren en die lovende reacties kregen, maar ook nieuwe gezichten. Het programma vermeldt onder meer Crazy Little Things, de succesvolle popformatie die uitsluitend nummers brengt van Queen en bij een eerste optreden in Gebouw-T eind vorig jaar binnen 24 uur waren uitverkocht. Verder zijn Loes en Die Kleine weer van de partij, net als Kirsten de Bruijn en Ben Blom, twee rasartiesten van de eigen Bergse bodem. Nieuw dit jaar is zangduo De Andersons, dat met mooie liedjes 'n gevoelige snaar raakt. Verder zijn de MusiCompany, Ivo Stuivenberg, de danseressen van de Wilde Mossels, straatorkest Brandaris, het jazzorkest van Fred de Ron, Carmen Jacobs, de dansgroep van Genie en het Klein Orkest van Kolpingszonen present. Voor de klassieke inbreng zorgt het strijkorkest SJO/RSO, een combinatie van Symfonie Orkest Jacob Obrecht (SJO) en Roosendaals Symfonie Orkest (RSO).

Afterparty in Zwijnshoofd

De afterparty is wederom in het Zwijnshoofd, waar dan ook de opbrengst zal worden overhandigd aan de goede doelen en waar het Orkest Poubelle d'Or voor de muziek zorgt.

Kaarten kun je al bestellen

Kaarten voor deze vijfde editie zijn nu al te bestellen via de website en zullen later ook te koop zijn op de bekende voorverkoopadressen, en verdere informatie over de Cultuur-Carrousel is te vinden op: www.cultuur-carrousel.nl

Meer berichten