Foto: Werkgroep 30

Leden van werkgroep 30 overhandigen plan aan de gemeente

Kortgeleden hebben mensen van Werkgroep 30 een conceptplan aangeleverd bij het stadskantoor van de Gemeente Bergen op Zoom.

Met een digitale tekening onder de arm, welke is voortgekomen uit de reacties uit de buurt van maart jl. zijn we voor een derde keer in gesprek gegaan bij de gemeente. We hebben toen een flyer actie gehouden in een groot deel van de wijk, “ begrip voor een knip “ aldus Nuijten, en we hebben al deze reacties zoveel mogelijk proberen te vertalen in een tekening, gaat hij verder. Ook de eerdere uitkomst van een rapport, opgesteld door Veilig Verkeer Nederland, met daarin een advies om deze wijk verkeersluw te krijgen is hierin meegenomen. Maar ook onze eerdere bevindingen, welke we hebben onderzocht, en laten onderzoeken.

Het plan, waarin zoveel als mogelijk rekening gehouden is met de hele buurt, zal in dit voorstel niet persé meer verkeer te verwerken krijgen, maar eerder gestuurd verkeer. De inzet is om zoveel mogelijk buiten de wijk te selecteren op plaatselijk verkeer, welke een bestemming of herkomst hebben in deze wijk. Om hiermee het doorgaande karakter te ontmoedigen, zijn er op de tekening functionele versmallingen aangebracht. Hiermee zou wildparkeren, wat nu ook in sommige gevallen het zicht ontneemt bij een kruising, omgezet kunnen worden naar gewoon parkeergedrag. De tijd is enorm veranderd en daarbij ook de auto’s en het gebruik daarvan, zegt van der Starre. In twintig jaar heeft deze wijk veel aanpassingen moeten verwerken van verkeer, en er zou best nog eens opnieuw naar gekeken mogen worden. Ook is er weer opnieuw aandacht voor het plaatsen van prullenbakken, om de huidige problemen van zwerfvuil en hondenpoep opnieuw beheersbaar te krijgen.

Het toepassen van obstakels zodat er door de gehaaste bestuurder niet meer over het fietspad gereden kan worden, en een voorstel tot een wijziging in de Seringenstraat. Een perkje wat verfraaid zou kunnen worden. Alles hebben we zo zorgvuldig mogelijk bekeken, en hebben dit concept zo uitgevoerd, dat er met weinig extra middelen, en dus geld, toch veranderingen zouden kunnen plaatsvinden. Het zit er allemaal in, zegt Nuijten. Mensen zijn via Facebook en onze website geïnformeerd over dit concept, maar het is altijd mogelijk dat er nog iets aan wordt aangepast.

De tekening met toelichting is uitvoerig besproken op het stadskantoor, en de mensen van de gemeente zullen daar in september op terugkomen. Die afspraak staat al, sluit van der Starre af.

www.werkgroep30bergenopzoom.jimdo.com

Meer berichten