Van 23 juli tot en met 2 augustus is in ons land het internationale scouting-event Roverway 2018. Onderdeel zijn Paths door groepen van zo'n 50 scouts. Eén van die expedities is van 24 tot en met 29 juli in de omgeving van Bergen op Zoom.
Van 23 juli tot en met 2 augustus is in ons land het internationale scouting-event Roverway 2018. Onderdeel zijn Paths door groepen van zo'n 50 scouts. Eén van die expedities is van 24 tot en met 29 juli in de omgeving van Bergen op Zoom. (Foto: )

Scouts gaan op expeditie in omgeving Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - 4.500 (inter)nationale scouts tussen de 16 en 22 jaar doorkruisen, na de opening en een overnachting op het strand van Scheveningen op 23 juli, zes dagen lang Nederland via een eigen gekozen Path tijdens Roverway 2018. Ook deze regio wordt door de scouts bezocht. Want zo'n vijftig scouts gaan van 24 tot en met 29 juni op expeditie in de omgeving van Bergen op Zoom. In het thema 'Opposites Attract' worden zij uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en nieuwe vrienden te maken. Daarna reizen ze af naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp is. Aan Roverway 2018 doen scouts uit meer dan 50 landen mee. Aan de hand van 3 educatieve doelen: Character, Curiosity en Career, gaan de scouts verschillende activiteiten en ervaringen op doen, waardoor ze van Nederland, Europa en van elkaar leren over hun rol in de maatschappij met 'n open houding naar anderen. De organisatie van Roverway 2018 is uniek doordat 't evenement aangestuurd wordt door een groep jongeren met de gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Zij staan aan het hoofd van alle teams en worden daarin ondersteund door meer ervaren scouts in de rol van supporter. De totale voorbereiding besloeg anderhalf jaar. Meer weten over Roverway 2018? kijk dan op https://www.roverway2018.nl/en/.

Meer berichten