Zit Poetin of Trump misschien achter de langdurige droogte en hitte? (video)

Voor de zoveelste keer ontkomt Merijntje er niet aan om even over de droogte en de hitte te spreken want het is een gebeurtenis die buiten landbouw diep raakt.

Het weer hebben we niet in de hand denkt Merijntje maar onlangs las hij nog een bericht over het feit dar Iran de droogte in het land in de schoenen schuift van Israël want dat land zou het weer in Iran manipuleren. Merijntje las het en haalde er zijn schouders over op maar bij wat langer nadenken ging hij toch even twijfelen of het in de toekomst mogelijk zou kunnen zijn dat “men” het weer kan sturen en regen of droogte kan beheersen. Het is te hopen denkt Merijntje dat dit nooit zal kunnen gaan gebeuren want dat i begin van veel ellende. Vandaar dat de titel van zijn praatje deze keer de naam “Zit Poetin of Trump misschien achter de langdurige droogte”

Voor de aanstaande en aan de gang zijn de oogstwerkzaamheden is deze droogte geen probleem. Integendeel de werkzaamheden gaan uitstekend. Weinig vertraging en geen problemen met de maaidorsers. Merijntje hoorde nog een radiobericht waarin sprake was van het feit dat een commissie bestaande uit verschillende maatschappelijke geledingen zich wil gaan buigen over de toekomst van de landbouw. Ze vinden dat het zo op de huidige manier niet meer verder kan.. Merijntje vond het opvallend dat ook een vertegenwoordiging van de landbouw erbij mag zijn. Dat is toch wat ….. niet alleen over ons maar ook nog met ons.

Het verbaast Merijntje en het ergert hem ook dat er steeds meer organisaties en lieden zijn die zich willen bemoeien met ons boeren. Merijntje is er niet perse op tegen dat buitenstaanders een mening hebben over de agrarische sector maar het moet niet gaan leiden tot nog meer regels en maatregelen want het is nu al veel te veel. Als er bruikbare ideeën bij zijn die geen geld kosten dan zal de boer (en wie is dat) daar graag gebruik van maken want we lopen niet met oogkleppen op natuurlijk. De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen denkt Merijntje dat alleen dwingende regelgeving boeren in het gareel kunnen krijgen. Zo.. het zij gezegd!

Bekijk of beluister het praatje van Merijntje via youtu.be/3cbsxs2SoEE

Meer berichten