"Gasterij De Kladde"in buurtschap de Kladde bij Lepelstraat een prettige pleisterplaats (video)

We gingen op 30 juni een kijkje nemen bij Gasterij De Kladde in Lepelstraat (West Brabant) en maakten een praatje met Cora Luijks uitbaatster en eigenaresse van de Gasterij en haar man Jan-Dries.

We raakten onder de indruk van het heerlijke enthousiasme dat Cora uitstraalde en de nuchtere humoristische kijk op de zaak van haar man. De Kladde is een buurtschap gelegen op de grens tussen de Brabantse Wal en het poldergebied dat daarvoor ligt. Café De Kladde had destijds een belangrijke functie als buurtcafé en huisvestte verschillende verenigingen. Op een zeker moment ging het café dicht en was het gedaan met het buurtcafé.

Het is prachtig dat nu Cora en Jan Dries de zaak weer tot leven hebben gebracht onder de nieuwe naam “Gasterij De Kladde” en daarmee o.a. De buurt bindende functie weer hebben hersteld. Maar ook een leuke pleisterplaats hebben geschapen voor de voorbijganger op de fiets, de auto of als wandelaar. Buurtschap De Kladde mag blij zijn met het leuke initiatief dat Cora en Jan Dries hebben opgepakt en het is aan hen om er een attractief ontmoetingspunt van te maken en aan de buurt en de anderen om er een succes van te maken met een geregeld bezoek en er een wijle te vertoeven en te genieten van een consumptie.

De plannen van Cora zijn nog niet allemaal uitgewerkt want er komt ook nog een verkooppunt met ambachtelijk ijs en op iets langer termijn een Bed en Breakfast faciliteit.

Bekijk de video die we maakten bij Gasterij de Kladde en het leuke gesprek dat we voerden met Cora Luijks via bijgaande link:

https://youtu.be/bLyAe3PfEJA

Meer berichten