Borgvlietse jaarmarkt 2018 werd een zonovergoten feest (video)

Het was weer supergezellig op de Borgvlietse Jaarmarkt 2018. Met een prachtige zomerzon en een mooie blauwe lucht en veel kleurrijke producten was het weer een gezellig feest in de Borgvlietse straten.

Veel van de standhouders waren er al vroeg bij en ofschoon de officiële opening pas rond 10 uur zou plaats vinden waren er al voor die tijd veel nieuwsgierige kopers die hoopten op een bijzonder object. Wethouder Andrew Harijens mocht de jaarmarkt officieel openen samen met een mooie muzikale omlijsting van de harmonie Concordia uit Borgvliet en een oorverdovende knal uit het kanon van de Borgerij. Sommigen waren op zoek naar iets speciaals en dat vonden ze soms ook. Anderen kochten spontaan zomaar iets wat hen beviel en dat was nog het meest verrassende.

Er was volop mogelijkheid om af te dingen op de vraagprijs en dat maakte het spelletje van onderhandelen ook zo leuk. Niemand van de deelnemers aan de jaarmarkt moest er echt zijn of haar boterham mee verdienen en dan wordt het onderhandelen ook een echt leuk vermaak. Maar soms gingen de aanstaande kopers te ver in hun prijsdrukkende vragen en dan ging de koop niet door. Het kan ook te gek worden natuurlijk.

Tja, en als dan de markt op zijn einde raakt dan blijven er nog heel wat spullen onverkocht. Soms neemt men het mee terug naar huis maar er blijft ook veel achter en dat wordt dan weer vakkundig opgeruimd en verdwijnt naar onbekende bestemming misschien wel tussen de vuilnispletter om er een mooi pakketje afval van te maken.

Video: https://youtu.be/c6M4j3f90ho

Meer berichten