De magnolia grandiflora staat nu in bloei. En hoe! De zuiver witte bloemen zijn ongeveer 20 tot 25 centimer groot en geuren heerlijk. FOTO: PR
De magnolia grandiflora staat nu in bloei. En hoe! De zuiver witte bloemen zijn ongeveer 20 tot 25 centimer groot en geuren heerlijk. FOTO: PR (Foto: )

Zin in een wandeling op Landgoed De Hertgang?

Arboreta liggen in of bij universiteitssteden, op landgoederen of bij buitenplaatsen. Dicht bij huis vindt u Landgoed De Hertgang in Halsteren.

HALSTEREN - Naast prachtig aangelegde tuinen bezit het ook een arboretum, dat door Nederlandse Dendrologische Vereniging erkend en beloond is met vijf sterren. En dat is de hoogste waardering die de NDV aan een arboretum geeft. U vindt er meer dan zeshonderd verschillende bomen en struiken, die voor het merendeel zijn voorzien van een naamplaatje. Op warme dagen vindt u koelte in het arboretum onder het dichte bladerdak van de bomen die daar groeien. Er zijn steeds verrassende doorkijkjes over de omliggende weilanden en akkers van de Brabantse Wal en de Beymoerse polder. Maar als u liever in 't zonnetje wandelt, dan zijn er ook mooi aangelegde borders waar u prachtige bloeiende planten, bomen en struiken kunt zien. In de maand juli bloeien bijvoorbeeld de lederboom (Ptelea trifoliata) en de bijenboom (Tetradium danielli). En de Perzische slaapboom (albizia julibrissin 'summer chocolate') bloeit bijna. De magnolia grandiflora staat nu in bloei. En hoe! De zuiver witte bloemen zijn ongeveer 20 tot 25 cm groot en geuren heerlijk. De naam 'magnolia' heeft de plant te danken aan Charles Plumier, een Frans geestelijke en botanicus. Hij was de eerste die plantengeslachten naar personen vernoemde. Pierre Magnol uit Montpellier, ook een botanicus viel deze eer te beurt. Zin gekregen in een wandeling? U kunt op eigen gelegenheid de uitgezette route volgen, of om 14.00 uur deelnemen aan de rondleiding met gids. En bent u toe aan een kopje koffie of thee, dan kunt u dat binnen in het bezoekerscentrum gebruiken, of bij mooi weer op het terras. In juli, augustus en september is De Hertgang (Klaverblokken 18, Halsteren) iedere vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en iedere eerste zondag van de maand van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openstelling is er om 14.00 uur een rondleiding met uitleg. De toegang bedraagt 3,50 euro.

www.dehertgang.nl

Meer berichten