De Midzomernachtstoet verbindt op 23 juni heden en verleden
De Midzomernachtstoet verbindt op 23 juni heden en verleden (Foto: Thijs van Gasteren)

Midzomernachtstoet op het Ravelijn

Zaterdag 23 juni wordt het Ravelijn feestelijk heropend. Het vestingwerk is het afgelopen jaar ingrijpend gerenoveerd. Onderdeel van de festiviteiten is De Midzomernachtstoet: een modetheater dat de geschiedenis en de toekomst van het Ravelijn met elkaar verbindt en de zomer viert.

De opening van het Ravelijn valt nagenoeg samen met de Midzomernacht. Reden voor ontwerper Ward Warmoeskerken om zich voor deze gelegenheid te laten inspireren door het beroemde theaterstuk ‘A Midsummer Night’s Dream’ van William Shakespeare. In het modetheater De Midzomernachtstoet wordt de toeschouwer meegevoerd in een droomwereld tussen fantasie en realiteit, heden en verleden.

De voorstelling begint op de drijvende brug aan de zijde van de Noordsingel. Het publiek wordt dan ook uitgenodigd daar te verzamelen en van bovenaf de modellen te aanschouwen. Vervolgens kunnen toeschouwers achter De Midzomernachtstoet aansluiten om via de brug het Ravelijn te betreden, waar de voorstelling vervolgt op de wallen.

De voorstellingen van De Midzomernachtstoet beginnen om 17.15, 18.15 en 19.15 uur. Aansluitend vindt vanaf 20.00 uur de officiële opening van het Ravelijn plaats. Daarbij zal de stoet samen met percussiegroep Santola voor een bijzonder optreden op het binnenterrein van het vestingwerk zorgen. Zie ook www.wardwarmoeskerken.nl

Meer berichten