Het weekend van 15 tot en met 17 juni biedt drie dagen vol grenzeloze belevingen rondom het Volkerak-Zoommeer. FOTO: PR
Het weekend van 15 tot en met 17 juni biedt drie dagen vol grenzeloze belevingen rondom het Volkerak-Zoommeer. FOTO: PR (Foto: )

Tweede editie van het Waterpoort Weekend komt eraan

Het Waterpoort Weekend is terug! Het weekend van 15 tot en met 17 juni biedt drie dagen vol grenzeloze belevingen rondom het Volkerak-Zoommeer. Met tal van activiteiten om dit gebied in al zijn schoonheid te ontdekken.

BERGEN OP ZOOM - Zo'n vijftig Gastheren van Waterpoort en andere organisaties hebben de handen ineengeslagen om je een heerlijk weekend lang dit uniek stukje Nederland te laten beleven. Hoe? Door op elf locaties in Waterpoort bijzondere, leuke en lekkere activiteiten te organiseren.

Waterpoort

Rondom het Volkerak-Zoommeer ligt een gebied dat het waard is om te ontdekken. Een gebied met een gemeenschappelijke geschiedenis op de grens van land en water. Eens aan zee gelegen, nu rondom levendig bevaren binnenwateren. Een gebied vol water, erfgoed en Deltanatuur. Een gebied wat leeft en waar je de rust en ruimte vindt waar je soms zo naar kunt verlangen.

Programma

Op de speciale website voor het Waterpoort Weekend staat het uitgebreide programma van alle locaties en activiteiten. Je kunt je nu al inschrijven voor activiteiten dus wees er watervlug bij. Liever spontaan het weekend ingaan? Dat kan ook! Er zijn ook veel dingen te doen waar je zo kunt aanwaaien. Een aantal belevenissen is gratis, en voor een aantal wordt een vergoeding gevraagd. Op de website staat alles duidelijk vermeld. Wil je meerdere dagen genieten van het Waterpoort Weekend? Gelukkig kun je ook overnachten. Op zeven locaties hebben gastheren een speciaal aanbod of gastheerverhaal voor je. Dus zet het in je agenda en volg @WaterpoortWerkt op Facebook!

Belevenissen

Een aantal belevenissen van het Waterpoort Weekend in vogelvlucht: Avondvaartocht Verdronken Land van Reimerswaal, open atelierroute, Thoolse streekproductenveiling, rondje Krabbenbeek, pluumpotwandeling ofeen solex-, schiet en boerengolfarrangement op het eiland Tholen, Proef en beleef de Cruijslandse Kreken of een expositie historische tramlijn tussen Gastelsveer en Steenbergen in Steenbergen, beleef de historische Stelling van Willemstad, doe mee aan de watersnoodfietsroute in Moerdijk, volg de Workshop Bierbrouwen 'Van water naar bier' in Hoeven of ga kanoën op de Steenbergse Vliet.

Op www.waterpoortweekend.nl vind je alle informatie

Meer berichten