Foto:

Op pad met de boswachter Erik de Jonge

Woensdag 30 mei was het zover; op pad met de boswachter Erik de Jonge! De winnaars van de fotowedstrijd die IVN Groene Zoom afgelopen december uitschreef, mochten met hem op pad nu het seizoen zich daarvoor zo prachtig leent.

Nog even ter herinnering: De winnaar van de inzendingen in de categorie van volwassenen was Ellis Pellegrom uit Hoogerheide en de winnaars in de jeugdcategorie waren de zusjes Isabella en Sophia Mies uit Halsteren.
Zoals velen weten is boswachter Erik een ondernemend type en zeer betrokken met de natuur op de Brabantse Wal en kon hij de winnaars op allerlei interessante dingen attenderen op zijn, zoals altijd, enthousiaste wijze. Afgaand op de verhalen die IVN Groene Zoom na deze bijzondere dag teruggekoppeld kreeg van de winnaars, kan worden gesteld dat het een zeer geslaagde dag was!

Een korte terugblik:
Erik ging in de ochtend met Ellis op pad en later met de zusjes.

Na een aantal ronden te hebben ge(s)lopen bij de Zeezuiper waar Ellis en Erik reeën van dichtbij konden spotten en ganzen met hun donzen kuikens konden bekijken, werden ze zelfs 'belaagd' door snuivende paarden. Volgens Erik vond Ellis dat laatste best een beetje spannend, maar uiteraard verliep alles verder rustig. Ook werd er een wandeling gemaakt door Zoomland, begeleid door een prachtige mistige zonsopkomst; ze waren er vroeg bij!
De boshut werd tevens aangedaan, alwaar zij een paar uur lang bosvogels konden fotograferen en Ellis kon zelfs een zoektocht naar een aangereden ree meemaken. Het leven van onze boswachter is beslist nooit saai, zo heeft zij van dichtbij kunnen beleven. Ellis heeft een fraaie foto van een bonte specht kunnen maken vanuit de boshut, zoals op de bijgevoegde foto te zien is.

Sophia en Isabella konden later op de dag meemaken hoe Erik werd geïnterviewd door Editie NL. Erik werd door hen geïnterviewd inzake de vele drugs dumpingen in de natuur waar hij veel aandacht voor vraagt. Hard nodig, want de natuur mag absoluut geen dumpplek zijn voor al dat chemische afval. Toen de filmploeg weer was vertrokken maakten Erik en de meisjes een rondje door en rondom de bossen en mochten ze koeien tellen en checken of alles met hen in orde was. Was er wel genoeg water aanwezig en waren er geen koeien die zich afgezonderd of bezeerd hadden? Vervolgens werden er nesten gespot en kon er een koekoek van vlakbij gezien worden. Takken moesten ook nog gesnoeid in het bos en op Buitenlust zagen ze zelfs van heel dichtbij een lepelaar. Die hebben de meisjes als echte fotografen natuurlijk gekiekt! De warme en zonnige woensdag leende zich uitstekend voor een tochtje op het water met een lekker pakje drinken erbij.

Namens Sophia, Isabella, Ellis en IVN Groene Zoom: veel dank aan Erik voor de leuke en leerzame activiteiten en alle tijd en inzet!

Meer berichten