De achttienjarige Kathy Fehr tijdens een optreden met half om Half. FOTO: ARTHUR FEHR
De achttienjarige Kathy Fehr tijdens een optreden met half om Half. FOTO: ARTHUR FEHR (Foto: Arthur Fehr)

Nieuwe energie bij de Popschool en adrenaline op het podium

Ze zingt en speelt in twee CKB Popbands, waarmee ze regelmatig optreedt zoals laatst bij Concours Hippique en ProefMEI. Op dinsdag 19 juni zie en hoor je Kathy Fehr (18) en haar medecursisten in Gebouw-T bij Popschool LIVE en op vrijdag 29 juni in de stad bij de CKB Poproute.

BERGEN OP ZOOM - Kathy is de bassist van The Roosters en zangeres bij Half om Half. Samen met vijf andere CKB Popbands brengen ze twee pop, rock en blues events. Kathy is een muzikale duizendpoot. Haar broer (drummer Joey) is haar grote voorbeeld en haar vader (Arthur) is als vrijwilliger zo ongeveer de 'vader van de Popschool'. Kathy: "Als ze een bassist tekort komen, tipt hij mij en zo kwam ik nu terecht bij The Roosters. Ik ben een stuk jonger dan de andere bandleden, maar dat heeft ook wel wat. De mannen nemen de muziek heel serieus en we brengen veel eigen nummers, zoals onze nieuwste en lekker pittige 'All down to lies'.

Half om Half

Met Half om Half kiezen we steeds een thema en na Nederlandstalig en een discomedley ligt nu het accent op de jaren negentig. Ik ben vier jaar geleden begonnen bij de CKB Popschool en leer steeds meer. Je hebt veel optredens en maakt snel vorderingen. Daarnaast zit ik op piano lichte muziek en bij vorige bands was ik ook toetsenist. Met The Roosters speelden we voor Joe Satriani in het Markiezenhof op de Sena Guitar Award dag, waarbij we zestig gitaristen begeleidden. Joe luisterde wel tien minuten en reageerde enthousiast, dat was kicken! We hebben met die gitaristen ook opgetreden bij het CKB Muziekgala in De Maagd. In dit theater krijg je alle aandacht en in Gebouw-T voel je je een popartiest." Kathy houdt van veel muziek: van funk tot klassiek. "Op de basgitaar speel ik het liefst reggae en soul, met lekker veel baslijntjes. En ik zing graag jazzy nummers of Nederlandstalig. Muziek maken is voor mij dé uitlaatklep. Als je dag een keer tegenzit, dan krijg je bij de Popschool nieuwe energie en op het podium komt de adrenaline vanzelf. Het is echt leuk, je komt elkaar elke maandag tegen en door de tips and tricks van de professionele bandcoaches word je steeds beter. Ik zou zeggen: kom het zelf beoordelen op 19 juni!" Popschool LIVE begint dan om 19.30 uur in Gebouw-T met optredens van Half om Half, The Roosters, 4 Vinyl, Wacht Out, After Years, Horizon High en T.O & The Terrifying Angels. De dag ervoor kun je tussen 18.00 en 22.00 de soundcheck meemaken met mederwerking van Zoomvliet Studio. De CKB Popschool verzorgt op 29 juni een Poproute in De Schorre, O'Carolans en Les Vesdettes, aanvang 20.30 uur. Wil je zelf in een band zingen of spelen, vraag dan een gratis proefles aan via de website:

www.ckboz.nl

Meer berichten