In samenwerking met Crossroads, het Bergse radiostation, is het PopMonument gelukt Boris McCutcheon met band en al uit New Mexico te laten overkomen. De voormalige bioboer deelde het podium met Ryan Adams, Iron & Wine en Calexico. McCutcheons stem is even gruizig als soulvol.
In samenwerking met Crossroads, het Bergse radiostation, is het PopMonument gelukt Boris McCutcheon met band en al uit New Mexico te laten overkomen. De voormalige bioboer deelde het podium met Ryan Adams, Iron & Wine en Calexico. McCutcheons stem is even gruizig als soulvol. (Foto: )

PopMonument onthult de openingsact

PopMonument is inmiddels 'n vaste waarde in 't 2e weekend van september. Waar overdag de monumenten in 't kader van de Open Monumentendagen hun deuren openen, combineert PopMonument diezelfde bijzondere locaties 's avonds met andere kunstvormen. Daarbij is de hoofdrol weggelegd voor alternatieve popmuziek. PopMonument verbindt verrassende artiesten met iconische erfgoedlocaties. Dit jaar is 't festival op zaterdag 8 september in Bergen op Zoom.

Waar onlangs met Goose, Bob Log III en My Baby de 1e namen op het affiche werden prijs gegeven, daar presenteren we nu graag de openingsact van 2018.

Een man met een missie

Niemand minder dan Jasper Steverlinck komt de avond officieel inluiden met zijn concert in De Maagd. De 42-jarige Steverlinck is een man met 'n missie: ontroeren met songs die gestript zijn tot hun naakte essentie. Zo geeft hij alle ruimte aan zijn stem, die een onwaarschijnlijk bereik heeft. Ook de Friese singer/songwriter Meindert Talma en de indiepopband King Dalton geven een concert. Meindert Talma slingert al ruim twee decennia conceptalbums de wereld in die vol staan met kwetsbare, droogkomische liedjes. King Dalton heeft een karakteristiek, zeer divers geluid. De diepste wortels liggen in de blues en folk, maar net zo makkelijk trekt King Dalton een blik elektronica open of verliest hij zich in Afrikaanse ritmes.

Boris McCutcheon

In samenwerking met Crossroads, het Bergse radiostation en vaste concertorganisator in het Vestzaktheater, is het PopMonument gelukt Boris McCutcheon met band en al uit New Mexico te laten overkomen. De voormalige bioboer deelde het podium met Ryan Adams, Iron & Wine en Calexico. McCutcheons stem is even gruizig als soulvol, en door zijn songs lijkt voortdurend 'n droge woestijnbries te waaien. Iets westelijker, uit San Francisco, wordt de singer/songwriter John Elliott gepresenteerd. De beste man is troubadour sinds het begin van deze eeuw, en bracht intussen al talloze albums uit. Tijdens PopMonument zal hij in een intieme atmosfeer putten uit zijn rijke oeuvre.

Het moge duidelijk zijn: ook liefhebbers van de betere americana kunnen dit jaar niet om PopMonument heen. De organisatie zal de komende tijd mondjesmaat nieuwe toevoegingen aan het programma prijsgeven.

Kaartverkoop

PopMonument is te bezoeken met een passe-partout, welke toegang geeft tot alle optredens. De kaarten aan het speciale early bird-tarief zijn inmiddels uitverkocht. De reguliere prijs bedraagt 21,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.popmonument.nl.

Meer berichten