Zaterdag 9 juni is thematour 'Nul-op-de-Meter'. Familie Verbogt laat zien hoe zij de woning duurzaam ontworpen en gebouwd hebben.
Zaterdag 9 juni is thematour 'Nul-op-de-Meter'. Familie Verbogt laat zien hoe zij de woning duurzaam ontworpen en gebouwd hebben. (Foto: Nationale Duurzame Huizen Route )

Familie Verbogt houdt een thematour in Steenbergen

Voor iedereen die op zoek is naar kennis over Nul-op-de-Meter wonen houdt de Nationale Duurzame Huizen Route in samenwerking met provincie Noord-Brabant thematours. Op zaterdag 9 juni is de thematour 'Nul-op-de-Meter' in Steenbergen. Familie Verbogt laat zien hoe zij de woning duurzaam ontworpen en gebouwd hebben. Er is plek voor 12 geïnteresseerden om met de tour mee te gaan en meer te leren over energie besparen en opwekken.

Sinds maart 2018 woont de familie Verbogt in hun nieuwgebouwde woning. De woning hebben zij zelfontworpen en gerealiseerd. ,,Comfort was voor ons een belangrijk aandachtspunt voor de architectuur," aldus Verbogt. Tijdens de thematour krijgen bezoekers hoe een Nul-op-de-Meter woning gerealiseerd wordt en welke gevolgen dit heeft voor het comfort en de bijbehorende kosten. De woning van Verbogt is zeer goed geïsoleerd. Voor de verwarming en het koelen van de woning is een warmtepomp met bodembron geïnstalleerd met een 300 liter boilervat. Een warmteterugwin-ventilatie systeem zorgt voor de aanvoer van lucht in de woning. In de achtertuin ligt een tank die het regenwater opvangt voor de toiletten en buitenkranen.

Thematours in Brabant

Bezoekers zijn enthousiast over hoe ze op weg worden geholpen, zo blijkt ook uit een reactie over eerdere thematours: ,,We werden erg gastvrij ontvangen door de familie en zij gaven ons goede uitleg over de overwegingen en keuzes die zij hebben gemaakt." Tijdens de thematours krijgen de deelnemers een duidelijk beeld van de duurzame mogelijkheden. Het is een kans om in de praktijk te ervaren hoe een energiezuinig huis woont of bijvoorbeeld hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt. De thematour 'Nul-op-de-Meter' is op zaterdagochtend 9 juni om half elf uur in Steenbergen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Verkiezing duurzaamste huis

Huiseigenaren weten steeds mooiere voorbeelden te realiseren met het verduurzamen van hun woning. Daarom houdt de Duurzame Huizen Route in het najaar voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel 'Leukste, beste en meest innovatie duurzaam huis van Nederland 2018'.

Meer berichten