Deze historische foto toont de viering van het eerste jubileum van de Bergse muziekschool. De foto is afkomstig uit 't West-Brabants Archief.
Deze historische foto toont de viering van het eerste jubileum van de Bergse muziekschool. De foto is afkomstig uit 't West-Brabants Archief. (Foto: West-Brabants Archief)

CKB sluit de jubileumviering af met een muziekgala en dansproductie!

Het CKB sluit het jubileumseizoen feestelijk af met een muziekgala en een dansproductie in theater de Maagd op de Grote Markt en beide voorstellingen staan geheel in het teken van 150 jaar gemeentelijk muziekonderwijs in Bergen op Zoom.

BERGEN OP ZOOM - Voor het CKB Muziekgala op zaterdag 9 juni kun je een gratis kaartje afhalen bij de Cultuurbalie aan de Steenbergsestraat 6, en tickets voor de dansvoorstelling FEEST! op 16 en 17 juni boek je via www.demaagd.nl.

Thema beide keren FEEST!

Theater de Maagd rolt de rode loper uit voor 2 grootse CKB- producties, die beide als thema FEEST! hebben. Het muziekgala van zaterdag 9 juni, dat 's avonds om halfacht zal beginnen, heeft een zeer afwisselend programma van allerlei soorten live muziek, omlijst met theater, dans en beeldende kunst, want ook die behoren tot het aanbod van 't CKB.

Een zeer divers programma

Instrumentalisten en zangers, en ook dansers, kunstenaars en acteurs laten hun kunsten op diverse manieren zien. Een groot FEESTorkest en FEESTkoor, verschillende ensembles en solisten, een komische act met acht handen op één piano, een optreden van de kersverse KNA-winnaar en andere talenten, een podium vol snaren van de harp en de gitaristen die bij de uitreiking van de SENA-Award speelden, dans en bewegingstheater op live muziek, filmpjes en kunstwerken die 'n link leggen met de muziek, 'n speciale bewerking van de schilderijententoonstelling van Moussorgsky, het komt tijdens dit gala allemaal voorbij. Iedereen is welkom en je kunt maximaal twee gratis kaartjes (vooraf) afhalen bij de nieuwe Cultuuurbalie in de Steenbergsestraat. Daarbij geldt: op = op.

Met meer dan 300 dansers

Ook de dansvoorstelling van 't CKB met meer dan 300 dansers op zaterdag 16 juni (om twee uur en om halfacht) en zondag 17 juni (om twee uur) staat in het teken van FEEST! Muziek (soms ook live) is de rode draad bij deze feestelijk productie, waarbij de hele dansafdeling van het CKB meedoet. Tegen sfeervolle decors komt een groot aantal afwisselende scènes voorbij met kleurrijke kostuums en belichting. Ze variëren van klassiek tot modern en van Caribische showdance tot Iers. Jong, oud, van klein tot groot: de vonk springt vanzelf over op het publiek. Voor de CKB-dansvoorstelling kun je je kaarten ook online kopen.

Meer weten? Zie www.ckboz.nl en www.demaagd.nl

Meer berichten