Tijdens de viering van het 25-jarig bestaan was er ook nog tijd voor een groepsfoto van judoclub Yoshi. Kijk voor meer informatie en foto's van de feestdag op de website www.judoclubyoshi.nl. FOTO: ROBERTO C.J. BUTH
Tijdens de viering van het 25-jarig bestaan was er ook nog tijd voor een groepsfoto van judoclub Yoshi. Kijk voor meer informatie en foto's van de feestdag op de website www.judoclubyoshi.nl. FOTO: ROBERTO C.J. BUTH (Foto: Roberto C.J. Buth)

Judoclub Yoshi vierde 25-jarig jubileum

Zaterdag 26 mei heeft judoclub Yoshi het 25-jarig bestaan van de club gevierd. 's Ochtend was er voor alle leden in de gymzaal van de Lodijkeschool een gezamenlijke mini-maxi-training. Die was opgezet om alle judoka's van de verschillende leeftijdsgroepen met elkaar in contact te brengen en stond onder leiding van Jan en Ton Bouterse.

BERGEN OP ZOOM - Zo ontstond 'n leuke uitwisseling van elkaars technieken, en werden door diverse judoka's demonstraties gegeven. Zodat ook de jeugd eens kon ervaren wat de gevorderde judoka's aan kennis hebben opgebouwd al die jaren. Er werd ook een mooie demonstratie van het Nage-no-Kata gegeven, het verplichte onderdeel van het zwarte band-examen. Dat was vooral voor de jongste judoka's een waar spektakel. Ook de allerkleinsten lieten zien wat ze al kunnen, met mooie technieken. Ook mochten ze de grote judoka's uitdagen om mee te trainen. Hierbij werden de groepen opgedeeld om blessures te voorkomen, want de mat was goed gevuld. Zowel jong als oud had veel plezier om samen te trainen en heeft elkaar geprikkeld om dit zeker nog een keer te laten herhalen. Ook de aanwezige ouders genoten duidelijk van de gezamenlijke les. Vanwege het goed gevulde programma was de ochtend zo voorbij. Als verrassing was de gymzaal omgetoverd tot dojo, met een flitsende nieuwe judomat, die leuke reacties opleverde. De club was na 25 jaar van trainingen wel toe aan een nieuwe mat. Tijdens de pauze werden de volgende jubilarissen gehuldigd: Jan Bouterse en Ton Bouterse voor hun 25-jarig lidmaatschap, Steffie de Wit en Raymond de Korver omdat ze 12,5 jaar lid zijn, en Jack van der Giesen ten slotte werd gehuldigd voor het feit dat hij al 10 jaar lid is. Daarnaast werden de prestatieprijzen uitgereikt aan de judoka's die het best gepresteerd hebben bij toernooien van het seizoen 2017- 2018. Deze gingen naar Vigo Schepers bij de jongens en Steffie de Wit bij de meisjes. Het hele ochtendprogramma is vastgelegd voor een mooi fotoreportage door bestuurslid Roberto Buth. Na afloop gingen de judoka's van groep 1 en 2 lekker frietjes eten onder begeleiding van 't 5-tallig bestuur. Ze hadden er duidelijk schik in, maar na het ijsje zat de dag er toch echt voor hen op. Voldaan en het buikje vol gegeten werden al de pupillen weer opgehaald door hun ouders. Voor de leden van de 3e groep was er een avondprogramma, samen met een aantal sponsoren. Dit keer werd er door de leden in plaats van op de judomat op de bowlingbaan gestreden, met als afsluiting een etentje en nog een beetje nababbelen onder het genot van een drankje. Het bestuur was uitermate tevreden over de geslaagde dag, en hoopt dat dit nog lang in het geheugen zal blijven.

Kijk voor meer informatie en foto's van de feestdag op de website www.judoclubyoshi.nl.

Meer berichten