38 ste finale schoolatletiek West Brabant bij SPADO in Bergen op Zoom.

Atletiek vereniging SPADO organiseert op zaterdag 26 mei 2018 de 38 ste finale van de school-atletiek West Brabant. Deze finale wordt georganiseerd op sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom.

De voorrondes zijn dit jaar georganiseerd in Roosendaal, Oudenbosch, Steenbergen, Zundert en Bergen op Zoom. Door bijzondere omstandigheden kon de voorronde in Zevenbergen helaas geen doorgang vinden.

Deze finale heeft weer veel schoolteams. Net als bij de voorrondes bestaat de finale uit de volgende onderdelen: Verspringen, balwerpen, 60 meter sprint, 600 meter sprint en een geweldige estafette ( 10x60 meter). Ook deze finaledag wordt er begonnen met een kleurrijke vlaggenparade en een gezamenlijke warming up.

Ook dit jaar wordt er een soort REN JE ROT spel georganiseerd dat in het teken staat van dier en natuur. Onder de uiteindelijke winnaars van dit spel worden vrijkaarten verloot van Bosbad Hoeven (MOLECATEN - SPLESJ).

De finalisten komen dit jaar uit:

Bergen op Zoom (De Kreek, De Borghoek en de Noordster), Kruisland (De Zonneberg); Wouw (De Stappen); Rijsbergen (St. Bavo); Oudenbosch (De Schittering); Hoeven (Uniek); Oud Gastel (De Linde en Talente); Roosendaal (De Wingerd, De Heiberg, De Vlindertuin, De Klimroos, Jeroen Bosch, de Lavoor en de Fatimaschool); Steenbergen (Gummarus); Klein Zundert (St. Antonius); en Stampersgat (De Steiger).

De dag zal vermoedelijk om 10.00 uur beginnen met de ploegleiders vergadering. Daarna de vlaggenparade en de warming up. Rond 11.00 uur beginnen de wedstrijden en na alle wedstrijden wordt er traditioneel afgesloten met de Brakkentrofee waarin scholieren samen met een ouder of leerkracht een obstakel run voor hun rekening nemen. Rond de klok van 17.00 uur wordt het einde van de dag verwacht met de daarbij behorende prijsuitreiking.

Voo rmeer informatie over de finaledag kunt U terecht bij Anita Watzeels (anita.watzeels@ziggo.nl) en voor algemene informatie / donaties van de schoolatletiek West Brabant bij Toon van Osta tel: 06-51922081 of (eltigre1950@hotmail.com) (Voorzitter Schoolatletiek West Brabant).

Toon van Osta

Voorzitter SAW.

Meer berichten