Toneelvereniging Ons Kent Ons heeft voor hun voorjaarsproductie voor een serieus stuk gekozen: 'Finale'. Dit stuk zal op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 mei 's avonds (om acht uur) te zien zijn in café de Roos.
Toneelvereniging Ons Kent Ons heeft voor hun voorjaarsproductie voor een serieus stuk gekozen: 'Finale'. Dit stuk zal op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 mei 's avonds (om acht uur) te zien zijn in café de Roos.

Ons Kent Ons brengt dit keer serieus stuk: Finale

Ons Kent Ons is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en daarom hebben ze voor hun voorjaarsproductie voor een stuk met een serieus karakter gekozen: 'Finale'. Dit stuk is 24, 25 en 26 mei 's avonds om acht uur te zien in café de Roos aan de Dorpsstraat 68.

HALSTEREN - 'Finale' speelt zich af in het appartement van Ina van Kooten, een actrice die al heel wat jaren gestopt is om haar acteertalent te delen met haar publiek. Toch kan ze haar tijd op het toneel niet los laten en mijmert ze vaak over haar glansrollen. De vrij eenzame Ina deelt haar gedachten met haar kanarie Lucifer. De buurvrouw Nel komt regelmatig bij haar langs en doet zelfs boodschappen voor Ina. Nel merkt dat Ina zit te vereenzamen en besluit om daar wat aan te doen. Ze roept de hulp in van 'n oud-collega van Ina, Marja van Gent. Een come-back lijkt de twee dames de oplossing en zelfs haar huisarts dokter Timmer, denkt dat dit haar wel goed zou kunnen doen. Marja heeft nog steeds contact met de vroegere regisseur van Ina en besluit die van hun plan op de hoogte te brengen. Als dan twee weken later de regisseur Leen Kremer, bij haar aan de deur staat, is Ina in eerste instantie blij hem weer te zien. Maar als Leen, die zijn voorwerk al heeft gedaan, haar samen met Marja hun plannen van een come-back voorlegt, slaat de twijfel toe. Ze doen allemaal hun best om Ina bij haar besluit te ondersteunen, wat door het onredelijke nukkige karakter van de grande dame nog niet mee valt. Het moment van Ina's finale komt steeds dichterbij en zorgt voor een enorme spanning bij iedereen. Zal Ina haar roem van weleer weer met applaus beloond zien worden, of zal blijken dat ze haar glans verloren heeft? In ieder geval had niemand gerekend op de finale die Ina uiteindelijk speelt, behalve Ina zelf misschien. Kaarten voor 'Finale', in een regie van Patrick Roodenburg, zijn 's avonds tussen zeven en acht uur te reserveren bij Wilma van Steen, via 06 - 57 94 43 13, bij café de Roos, of via de mail: okoreserveren@gmail.com.

Meer berichten