Het buurtpreventieteam van de Bergse Muziekbuurt heeft ook een 'Bergse Rangers'-project, kinderen die samen met het team eens per maand de wijk in trekken om zwerfavfal op te ruimen. Marlies van Lier roept nu ouders en kinderen op om op 23 mei 's middags mee te komen helpen.
Het buurtpreventieteam van de Bergse Muziekbuurt heeft ook een 'Bergse Rangers'-project, kinderen die samen met het team eens per maand de wijk in trekken om zwerfavfal op te ruimen. Marlies van Lier roept nu ouders en kinderen op om op 23 mei 's middags mee te komen helpen.

Help mee Muziekbuurt schoner maken

Al enige tijd zet Marlies van Lier van FRIS Presentaties uit Bergen op Zoom zich in voor een schonere wijk. Samen met haar zoon Thom gaat ze eens per maand in de Muziekbuurt de straat op om zwerfafval op te ruimen. Nu slaat ze met de Bergse Rangers van de Muziekbuurt de handen ineen en roept ze ouders en kinderen op om op woensdagmiddag 23 mei met haar mee te lopen en de wijk op te ruimen.

BERGEN OP ZOOM - Onder de naam FRIS Presentaties houdt Van Lier door het hele land en op veel verschillende evenementen presentaties.

Ook leuk als teambuilding

,,Bij bepaalde klussen waar ik de presentatie verzorg, zoals een festival, ruim ik ook altijd even het terrein met de organisatie op. Het is een kleine moeite en het is ook nog eens leuk als teambuilding met zo'n club'', aldus Van Lier.

'Bergse Rangers'-project

Een jaar terug kreeg ook Van Lier's zoon Thom de smaak van het opruimen te pakken. In de brievenbus lag een brief met 'n oproep van het buurtpreventieteam 'Muziekbuurt' voor hun Bergse Rangers-pro-
ject, waarbij kinderen samen met het team één woensdagmiddag in de maand de wijk ingaan om op te ruimen. Gewapend met prikstokken en een kar voor al het afval wordt er vuil van de straat en uit het openbare groen gehaald.

Bewust van leefomgeving

Thom had al eens eerder met een vriendje zwerfafval in de wijk verzameld en verbaasde zich over de grote hoeveelheid vuil. ,,Ik vind het belangrijk dat mijn kind zich bewust is van zijn leefomgeving. Thom ging bij de Bergse Rangers en deelde, na zijn eerste ronde, heel erg enthousiast zijn ervaringen, waarna ik iedere maand met Thom en de Bergse Rangers mee ben gaan lopen", vertelt Van Lier.

Schoner maken van de wijk

Inmiddels is Van Lier al enige tijd actief in de buurt met het opruimen van afval. ,,Er zijn in Bergen op Zoom zo'n 21 buurtpreventieteams, maar slechts drie daarvan hebben Bergse Rangers, kinderen die de wijk ingaan om zwerfvuil op te ruimen", legt Van Lier uit. Het bracht haar op het idee haar bedrijfsnaam te koppelen aan het schoner maken van de wijk. Onder de titel: 'Hoe FRIS is jouw buurt?!', roept ze ouders en kinderen op om 23 mei van twee tot vier uur met de Bergse Rangers de Muziekbuurt in te gaan en de straten op te ruimen. ,,We hebben die dag voldoende hesjes, handschoenen, prikstokken, vuilniszakken en zelfs een vrachtwagen beschikbaar. Nu nog de mensen", roept Van Lier enthousiast. Vooruitlopend op 23 mei durft ze alvast verder te dromen. ,,Hoe mooi zou het zijn als er in elke wijk 'n Bergse Rangers club komt, die eens per maand de buurt opfrist?"

Meer berichten