Veerle uit Bergen op Zoom haalt op haar skeelers 270 euro op voor KiKa.

Het deed pijn zaterdag in Krabbendijke, écht pijn. Maar alle skeeleraars van SSC de Poel hebben zich voor Kika vijfenhalf uur lang helemaal “op een hoop” gereden. Grenzen werden verlegd, zowel door de kinderen die al jaren skeeleren als door de beginners. Ze konden allemaal meer kilometers rijden dan ze ooit hadden durven dromen; meer dan 1100 kilometer met zijn allen! En ze haalden meer euro’s binnen dan iedereen hadden durven hopen.

William van den Bosse (10 jaar) uit Borsele mocht ’s middags een cheque van € 2080,85 overhandigen aan Kika. Bij elkaar gereden door 15 kinderen en 6 volwassenen (die als begeleiding mee skeelerden). William zelf had daar met 73 kilometer op de skeelers (“ja, mijn voeten doen echt heel veel pijn maar ik ga nog een rondje want elk rondje krijg ik € 23,- voor Kika“) en bijna 400 euro aan sponsorgeld een enorme bijdrage aan geleverd. Veerle van der Vlugt uit Bergen op Zoom had met 42 kilometer en ruim € 270,- ook stevig aan bijgedragen en mocht de tweede prijs voor de ingezamelde euro’s in ontvangst nemen. Floortje Goedhart uit Kapelle had niet alleen heel veel geld opgehaald (€ 255,-) maar wist met 55 kilometer over deels erg slecht asfalt en 16 keer de spoorrails over te steken iedereen, inclusief zichzelf, te verbazen.

De meeste kilometers kwamen zaterdag op naam van Lars Vermue uit Nieuwdorp, Jerom Rentmeester uit ’s Heerenhoek en begeleider André Gouw uit Kapelle. Zij reden 80 kilometer in 5 uur en moesten daarvoor 24 keer het spoor over. En dat is op skeelers niet bepaald fijn.

Ook onze beginnende skeeleraars zijn diep gegaan zaterdag, heel diep. Jarno Walhout uit Borsele (42 km), Evy Slabbekoorn uit Colijnsplaat (47 km), Roos Weststrate uit Oud Sabbinge (47 km) en Arnoud Mol (40 km) hebben het meer dan uitstekend gedaan. Zeker Arnoud kon bijna niet meer op zijn benen staan maar wilde absoluut nog een rondje. Onder begeleiding van moeder Bea op skeelers en de EHBO-bikers haalde hij met zijn tong op zijn schoenen de eindstreep. Diepe buiging voor Arnoud!

Roos de Vrieze uit Kerkwerve skeelerde 35 kilometer op nieuwe schoenen (maar met het warme weer had iedereen zere voeten). Mats Boender uit Vlissingen, Hendrika de Kok uit Colijnsplaat en Wout Vermue uit Nieuwdorp haalden alle drie knap de 53 kilometer. Floris Vermue had de grootste blaar van de dag maar heeft toch nog 47 kilometer geskeelerd.

Sylvan Asselot uit Middelburg kon slechts een uur meerijden omdat hij eerst nog moest zwemmen. Maar met de € 105,- sponsorgeld die hij bijeen wist te krijgen deed zijn deelname er wel degelijk toe. En Sylvan gaat gewoon hard trainen zodat hij volgend jaar ook 40 kilometer haalt.

De begeleiding die de hele dag als koptrekkers fungeerden hebben ook behoorlijk wat kilometers moeten maken; Marc de Vrieze (Kerkwerve) en Rini van den Bosse (Borsele) moesten 60 kilometer sleuren, Rianne de Wit (Bergen op Zoom) en Anne-Marie Mol (Kapelle) 47 kilometer en Frank de Kok (Colijnsplaat) 35 kilometer. Waarbij overigens nog wel aangemerkt moet worden dat Frank onderweg “zijn helm nog even getest heeft”. Het testresultaat was dat Frank zijn hoofd schadevrij was en zijn helm stuk. De 2 pleisters die Frank nodig had was gelukkig (afgezien van blaren vanwege de hitte) de enige schade die dag.

Wil jij ook eens een keertje (gratis) meedoen met onze skeelerjeugd? Kom dan maandag van 18:45 – 20 uur naar de skeelerbaan naast de John Lennonlaan in Goes of woensdag 18:30 – 20 uur naar de skeelerhal, Nassaulaan 10 in Middelburg. Dan kun jij volgend jaar ook meedoen in Krabbendijke!

Meer berichten